Avrupa Meselelerinden Sorumlu Başkanlık Müsteşarı Andreas Mavroyannis, “Türkiye Kıbrıs’ı batırabilse, batırırdı” dedi.

Fileleftheros gazetesi “Türkiye, Eğer Yapabilse Kıbrıs’ı Batıracaktı... Mavroyannis: (Türkiye’nin) Bölgedeki Planlarını Yıkıyoruz” başlıklarıyla aktardığı haberinde, “Kıbrıs’ın tek başına, Türkiye’nin Orta Doğu bölgesine erişimi tekeline almasını engellediğini” iddia ettiğini yazdı.

Habere göre, Girit’te gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşma yapan Mavroyannis, 2014 yılında doğalgaza sahip olunacağı sözünü de verirken, doğalgaz konusunun son gelişmelerden bağımsız olduğunu ve bu doğrultuda, yıllar boyunca farklı eylemlerde bulunduklarını kaydetti.

Mavroyannis, olayların bu hedefle ilgili olanlar doğrultusunda değil, bu ihtiyacın nasıl karşılanabileceği doğrultusunda şekillendiğini ve AB üyesi olan Güney Kıbrıs’ın, AB’nin 2020 yılı stratejisinin başarıya ulaşmasına katkı koyabilmek için gerekli olan tüm yükümlülükleri üstleneceğini ifade etti.

Gazete, Mavroyannis’in Güney Kıbrıs’ın alternatif enerji kaynakları üzerinde de sıkı çalışmalar yaptığını belirttiğini yazdı.

Habere göre Mavroyannis, Türkiye’nin, kendisini, Nabucco Doğalgaz Boru Hattı inşasında “AB’nin vazgeçilmez ortağı” olarak göstermeye çalıştığını, ancak Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in, üçüncü bir alternatif göstererek Türkiye’nin planlarını bozduğunu öne sürdü.