Rum Başkanlık Sarayı’nda ve AKEL’de, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmamasıyla ilgili senaryolar üzerinde çalışıldığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Hristofyas’ın Aday Olmamasını Pişiriyorlar” başlığıyla aktardığı haberinde, edindiği bilgilere dayanarak hem AKEL’de, hem de Başkanlık Sarayı’nda Hristofyas’ın yeniden aday olmaması senaryosu üzerinde ciddi şekilde çalışılmaya başlandığını, hatta Hristofyas’ın yeniden aday olmayacağı mesajının dışarıya yayılmasına izin verildiğini yazdı.

Haberde, Hristofyas’ın Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmamasıyla ilgili karar aldığı, ancak henüz resmen açıklanmadığı kaydedildi.

AKEL’in, bu kararla ilgili gerekçe hazırlığı içerisinde de olduğunu ve Başkanlık seçimleri için başka bir aday bulunması hazırlıklarının başladığını belirten gazete, Hristofyas’tan veya AKEL’den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı gibi, DİKO ve KS EDEK partilerinin de bu konuda yorum yapmaktan kaçındığını yazdı.