“46 YIL ÖNCE BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLEN BARIŞ HAREKÂTI, TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN, ADADA YILLARCA TÜRKLERE KAN KUSTURANLARA VERİLEN BİR YANIT, İNDİRİLEN OKKALI BİR ŞAMARDIR”

KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Mendeli 46 yıl önce bugün gerçekleştirilen Barış Harekâtının, tarihin seyrini değiştiren, Adada yıllarca Türklere kan kusturanlara verilen bir yanıt, indirilen “okkalı bir şamar” olduğunu kaydetti.

Mendeli, yayınladığı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı mesajında, “İstiklâl Marşı’nı ruhunda yaşatan, Kurtuluş Savaşı’nı örnek alan, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeyi şiar edinen Mücahit ve Mehmetçik el ele vererek Kıbrıs’ta bir destan yazmıştır” ifadelerini kullandı.

Mendeli, Kıbrıs Türk halkının Rum tarafının tüm izolasyon politikalarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle güven ve refah içinde yaşamını sürdürdüğünü ve sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Rum tarafının Kıbrıs konusundaki uzlaşmaz tavrının faturasının Kıbrıslı Türklere ödettirilmeye devam ettiğinin altını çizen Mendeli, çözümü isteyen ve bunun için uğraşan Kıbrıs Türkünün izolasyona maruz kalmasının izahının mümkün olmadığını belirtti.

Güney Kıbrıs’ın AB’yi de kullanarak Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye’nin Akdeniz’deki haklarını gasp edeceği rüyasından uyanması ve akıl mantık yolu olan Kıbrıs Türk tarafıyla iş birliğine gitmesi gerektiğini kaydeden Mendeli, AB’nin de Kıbrıs Türklerinin sesini duyarak bu plana dur demesi gerektiğini ifade etti.

TC’nin her zaman olduğu gibi Koronavirüs mücadelesinde de KKTC’nin yanında olmaya devam ederek, Kıbrıs Türk halkının refahı ve salgından dolayı yaşanan ekonomik sıkıntıların atlatılması için gereken adımları attığını söyleyen Mendeli, 20 Temmuz dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük, Rauf R. Denktaş ve vatan uğruna canlarını vermiş şehitleri rahmetle, gaziler, mücahitler TSK ve GKK’yı da şükran ve minnetle yad ederek hem TC hem KKTC’de yaşayan yurttaşların 20 Temmuz Bayramını kutladı.