CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli Ovacık Karayolu'nun 35'inci kilometresinde 2 PKK'lı tarafından kaçırıldı. PKK'lılardan birinin adının Can Söylemez olduğu belirlendi. Aygün'ün, Ovacık ziyaretini sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan duyurduğu ve PKK'nın da vekili adım adım takip ettiği iddia edildi. Terör örgütü ise kaçırma eyleminin ardından Aygün'ün kısa süre içinde serbest bırakılacağını açıkladı. Bu arada CHP heyetinde bulunan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Hürriyet Dünyası için bölgeyi havadan görüntüledi.  

PKK, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü en kısa süre içinde serbest bırakılacağını duyurdu. Örgüt adına internet sitelerinde yer alan açıklamada MilletvekiliAygün’ün "halktan gelen yoğun şikayet" üzerine "gözaltına alındığı" savunuldu. Açıklamada, "Türk devletinin Dersim’e yönelik yürüttüğü özel savaşa ve Dersim’de geliştirilmek istenen barajlara dikkat çekmek ve Hüseyin Aygün’ün bu kirli politikalarının hizmetine girmemesi gerektiğini hatırlatmak amacıyla gözaltına alınmıştır" denildi. Açıklamada, Aygün’ün kısa sürede serbest bırakılacağı kaydedildi.

Teröristlerden birinin kimliği belirlendi

Aygün'ü kaçıran teröristlerden birinin 24 yaşlarında Munzur Dersim kod adlı Can Söylemez olduğu belirlenirken Söylemez'in örgüte 2010 yılında katıldığı belirtildi.

CHP'li vekillerden helikopterli inceleme

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasının ardından Tunceli’ye giden Hürriyet Dünyası’ndan Okan Konuralp, CHP’li milletvekilleri ile olayın yaşandığı bölgeyi helikopter ile havadan inceledi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba kamerası ile Hürriyet Dünyası’na özel görüntüler çekti.


kaynak/Hürriyet