Bingöl’de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan piyade er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun cenazesi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katıldığı törenle, memleketi Samsun’un Alaçam ilçesinde toprağa verildi.

Askeri kargo uçağıyla Çarşamba Havaalanı’na getirilen şehidin cenazesi, buradan Alaçam ilçesi Pelitbüküsekicek köyündeki baba ocağına götürüldü. Helallik alınmasının ardından cenaze, tören için köy mezarlığı yanındaki boş araziye alındı.

Buradaki cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Akif Çağatay Kılıç ve Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya 
Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

’KIRMIZI BAYRAKLA YOLLADIM, KIRMIZI BAYRAKLA GERİ GELDİN’

Bingöl’deki saldırıda 11 aylık askerken şehit düşen ve ailesinin tek erkek çocuğu olan jandarma er Savaş Topal için Alaçam İlçesi Yenice Köyü’nde tören düzenlendi. Şehidin cenazesi önce köydeki amcası İzzet Topal’ın evine getirildi. Amca Topal, evin çatısındaki bayrağı 11 ay önce yeğeninin astığını ve "Ben gelmeden bu bayrağı indirmeyin" dediğini söyleyerek ağladı. Ardından cenaze, Yenice köyü camisine götürüldü. Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Anne Emine Topal, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ne güzelsin yavrum. Kırmızı bayrakla seni yolladım. Kırmızı bayrakla bana geri geldin. Hiç bir zaman o bayrak üzerinden ayrılmasın yavrum" diyerek ağladı. Şehidin kızkardeşi 21 yaşındaki Funda Topal da, "Sen ölmedin, şehit oldun" diye gözyaşı döktü. 4 çocuk babası 48 yaşındaki Halil Topal’ı ise Bakan Suat Kılıç ile Vali Hüseyin Aksoy teselli etmeye çalıştı. 

BAKANIN ÖNÜNÜ KESTİLER

Törenin ardından şehidin cenazesi top arabasına konularak köy mezarlığına taşınırken, Bakan Kılıç alandan ayrılmak istedi. Yürüyerek makam aracına doğru gittiği sırada ellerinde büyük bir Türk bayrağı olan 20 kişilik bir grup bakanın yolunu kapattı. Kurt işareti yapan grup İstiklal Marşı okumaya başlayınca Bakan Kılıç da durdu. Daha sonra polis olay çıkmaması için grubu yol kenarına çekerek bakanın yolunu açtı. Vali Hüseyin Aksoy’un makam aracına binen Bakan Kılıç, aynı saldırıda şehit olan Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun ailesine taziyede bulunmak için yola çıktı.

BELEDİYE BAŞKANINA YUMRUK

İzinden dönen askerlere koruma görevi yapan erlerden olan ve saldırıda şehit düşen 20 yaşındaki piyade er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun cenazesi ise önce Alaçam İlçesi’ne getirildi. Burada 100 kişilik bir grup ellerinde Türk bayraklarıyla cenaze aracının önünü keserek helallik alınmasını istedi. Ancak aile ve yetkililer buna karşı çıkarak cenazeyi köye götürdü. Bu sırada grup cenaze aracının arkasından giden Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz’ın makam aracının önünü keserek, "Şehidimizden helallik alacaktık bunu bile çok gördünüz" diyerek tepki gösterip arabaya saldırdı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz araçtan inerek öfkeli grubu yatıştırmaya çalıştı. Tartışma sırasında Başkan Yılmaz’ın yüzüne bir yumruk isabet etti. Korumalar ve Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan araya girerek kalabalık grubu sakinleştirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz otomobiline binerek törenin yapılacağı köye gitti. 

ŞEHİT BABASI METANETİNİ KORUMAYA ÇALIŞTI

Alaçam İlçesi Pelitbükü Sekecek Köyü’nde önce babaevine getirilen şehidin cenazesi gözyaşları arasında karşılandı. Cenaze aracından indirilmeden helallik alındı. Şehidin 18 yaşındaki kardeşi Hakan Aydoğdu ile 35 yaşındaki amcası İsmet Aydoğdu ayakta durmakta güçlük çekti. 5 çocuk sahibi baba 46 yaşındaki Mustafa Aydoğdu ise metanetini korumaya çalıştı. Ardından cenaze köy camisine götürüldü. Burada yapılan törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Köy camisinde kılınan cenaze namazından sonra şehidin naaşı Kavşakbaşı Mezarlığına götürdü. 

BAKAN KILIÇ’A ’OSLO’YA GİDİN’ TEPKİSİ

Bu sırada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Vali Hüseyin Aksoy’da mezarlıktaki defin sırasında köye geldi. Bakan Kılıç şehidin mezarına toprak attı. Ardından Aydoğdu ailesine taziyede bulunmaya giderken insanlar arasında tepki sesleri yükselmeye başladı. Bir kişi Bakan Kılıç’a "Şehit evine değil Oslo’ya gidin" diye bağırdı. Başka bir kişi de "Bir bakanı iki yüz kişi koruyor ama, bizim evladımızı kimse koruyamadı" diye bağırdı. Bunun üzerine Bakan Kılıç kalabalığa dönerek, "Şehit hepimizin şehidi. İstismara izin vermeyin şehit Türk milletinin şehidi" diyerek şehidin ailesinin yanına giderek taziyede bulundu. Daha sonra da Ankara’ya gitti.

ŞEHİT ER ANIL ERULUÇ’U SALİHLİ’DE 20 BİN KİŞİ UĞURLADI

BİNGÖL’de askerleri taşıyan konvoya PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 10 askerden topçu er Anıl Eruluç’un cenazesi, memleketi Manisa’nın Salihli İlçesi’nde, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kortejin ilerleyişi sırasında şehit Eruluç’un çok sevdiği otomobili en önde giderken, ilçede eğitim gören öğrenciler, 200 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıdı.

Bingöl- Muş Karayolu’nda düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden, 24 yaşındaki topçu er Anıl Eruluç’un cenazesiı, bugün sabah saatlerinde memleketi Manisa’nın Salihli İlçesi’ne getirildi. Bekar olan ve terhisine 60 gün kala şehit düşen Eruluç’un cenazesi, önce baba evinin önüne götürüldü. Eruluç’un son kez getirildiği evinin önünde gözyaşları sel olurken, duanın ardından cenaze, askeri törenin yapılacağı Karaman Camisi’ne götürüldü. 

Öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazına, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, Manisa Birinci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, AK Parti, CHP ve MHP Manisa milletvekilleri, askerler ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı. 

Geçen cumartesi günü biten iznin ardından vatani birliğine gönderdikleri evlatlarına son görevlerini yerine getiren aileden baba Nevzat, anne Şükran ve kardeşi Cemal Eruluç ve diğer yakınları, metanetli duruşlarıyla dikkat çekti. 

Tören için caminin önündeki caddeye gelen tören mangasındaki askerler, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Aileye taziye ziyaretinde bulunduktan sonra en ön safta yer tutan CHP’li Milletvekili Sakine Öz ise, MHP Milletvekili Sümer Oral ve Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okan ile görüştükten sonra namaz öncesi yerinden ayrıldı. Cenaze namazının kılınması sırasında aile üyeleri de en ön saftaki yerlerini aldı.

ÇOK SEVDİĞİ OTOMOBİLİYLE UĞURLANDI

Cenaze namazının ardından Eruluç’un cenazesi, askeri tören mangası tarafından omuzlara alınırken, Kurudere Caddesi’nde saygı yürüyüşü yapıldı. Trafiğe kapatılan caddedeki tüm binalar, Türk bayraklarıyla donatılırken, şehidin cenazesini selamlayan 7’den 70’e Salihli sakinleri, gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada, ’Her zaman anılacaksın’ pankartı açılırken, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Yaklaşık 20 bin kişinin oluşturduğu kortejin en önünde ise ise üzerine Türk bayrağı sarılan ve fotoğrafı konulan şehit Eruluç’un çok sevdiği otomobili aldı. Eruluç’un yakın arkadaşının kullandığı otomobil, kortejin en başında ilerledi. 

Ayrıca, Salihli Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin organizasyonunda açılan 200 metrelik dev Türk bayrağı da öğrenciler tarafından taşındı. Yürüyüş sonrası Eruluç, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

ÜÇ DEFA TECİL ETMİŞ

Şehit Eruluç’un, bir bilgisayar şirketinde çalışması nedeniyle askerliğini üç defa tecil ettirdiği, ancak bu yıl vatani görevini yapmaya karar verdiği öğrenildi. Geçen cumartesi günü izni biten ve akrabalarının düğüne katılan, kendisi de evlenme hayalleri kuran şehit Erulunç’un, çok sevdiği otomobilinden ayrılamadığı öğrenildi.

ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜLER

Marmara Üniversitesi öğrencisi bir grup, sırtlarında Türk bayrağı sarılmış temsili 2 şehit tabutuyla, Göztepe Yerleşkesi’nden Kadıköy Altıyola yürüyerek son günlerde yaşanan terör saldırılarını protesto etti.

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde saat 14.00’da toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, ellerinde Türk bayrakları, Türk bayrağına sarılı temsili 2 şehit tabutuyla tekbirler eşliğinde yürüyerek Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ne çıktı. Burada bir süre durup sloganlar atan grup, daha sonra Kadıköy Altıyola doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca ”Ne mutlu Türküm diyene”, ”Burası Türkiye ya sev ya terk et”, ”Şehitler ölmez vatan bölünmez”, ”Vatan sana canım feda” şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş boyunca bazı sürücüler klakson çalarak, bazı vatandaşlar da bayrak sallayarak ve alkışlayarak gruba destek verdi.

Emniyet güçlerinin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi Kadıköy İlçe Binası önünden geçen grup, bir süre aleyhte slogan attı. Yürüyüş Altıyol’da sona erdi.