basketboldaki boykotun yankıları sürerken Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bunun bir başlangıç olduğunu ve Türk sporunda ahlak ve adalet olmadığı sürece boykotun futbol dahil bütün branşlarda süreceğini söyledi.

Antalya Galatasaraylılar Cemiyeti'nin daveti üzerine Antalya'ya giden Başkan Ünal Aysal şöyle konuştu: "Bu sadece Galatasaray'ın tek başına ayağa kaldıracağı bir sorun değil. Tüm kulüplerin yetkilileri tarafından desteklenmesi gerekiyor. İnşallah verdiğimiz işaret hedefini bulmuştur ve diğer takımların da desteğini kısa zamanda alırız."

UZUN BİR YOLCULUK OLACAK
"Hayatta kaybetmeyi bilmezseniz, kazanamazsınız. Orada bir tane kupa kaybettik ama karşılığında beklentilerimiz çok fazla. Bu bir jest değil uzun sürecek bir yolculuğun ilk adımıydı. Kararlılıkla atılması gerekiyordu. Kimse hedefimiz değil. Ama hedefimizde olan şey Türk sporunun haysiyetinin dünyadaki spor kültürüne yakın bir şekild gelmesi. Aynı durum futbolda da olsa hiç çekinmeden yaparım.

BU SADECE BİR BAŞLANGIÇ
Önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Bu tip tezgahlar ve unutmamız gereken kötü alışkanlıklar devam ederse bütün branşlarda bunu yapabiliriz. Bu sadece bir başlangıçtır. Futbol federasyonu da üzerine düşeni almalıdır. Kötü alışkanlıklardan kurtulmamız lazım. Kötüyü örnek alırsak iyiye varamayız. Kötüye tepki verirsek iyiye bir şans tanırız. Biz de bu şansı sonuna kadar kullanmak istiyoruz."