Bu sezon tüm liglerde kalesinde en az gol gören kaleci unvanına sahip olan Yonpaş Dumlupınar'ın tecrübeli file bekçisi Türkkan Delideniz, başarısının sırrını spor servisine açıklarken, futbolu da özlediğini söyledi.

Ligin ilk devresinde kalesinde sadece 4 gol gören Yonpaş Dumlupınar kalecisi Türkkan Delideniz, ikinci devrede oynanan 7 maçta ise 4'ü penaltıdan olmak üzere 5 gol yedi. 22 haftalık dilimde kalesinde sadece 9 gol gören deneyimli kaleci, tüm liglerde en az gol yiyen kaleci unvanını elinde bulunduruyor. Milli kaleci, bu önemli başarısını spor servisine anlattı.

Yediği 9 golün 4'ü penaltıdan

Yonpaş Dumlupınar'da sezona ve liglere damga vuran Milli Kaleci Türkkan Delideniz, 22 haftalık dilimde kalesinde sadece 9 gol gördü. Ligin ilk devresinde kalesinde sadece 4 gol gören Yonpaş Dumlupınar kalecisi Türkkan Delideniz, ikinci devrede oynanan 7 maçta ise 4'ü penaltıdan olmak üzere 5 gol yedi. Dumlupınar, Türkkan'ın gol yediği maçlarda 11 puan kaybetti. Sarı kırmızılılar, deneyimli kalecinin gol yediği maçlarda sadece bir galibiyet alırken, dört kez yenildi, bir kez de beraberlik elde etti.

Türkkan'ın gol yediği maçlar;

Y.Dumlupınar 0-1 Mesarya

Y.Dumlupınar 0-1 Görneç

Y.Dumlupınar 1-2 Esentepe

Y.Dumlupınar 0-2 GHE

Mesarya 1-1 Y.Dumlupınar

Dörtyol 2-3 Y.Dumlupınar

"Süper ligi hakediyoruz"

Türkkan ayrıca, "Sezona takım ve yönetim olarak hedefli bir şekilde başladık. Hep birlikte Süper Lige yükselmeye odaklandık ve herkes özveriyle çalıştı. Zaten kadromuz bu ilgin en iyisi. Süper Lige yerlileriyle yakışan bir takım" dedi.

"Antrenmanları evde yapıyoruz"

Tüm dünyada etkili olan Coronavirüs, adamızı ve futbolumuzu da olumsuz etkiledi. Umarım bunu halk olarak en iyi şekilde atlatırız. Antrenmanlarımızı evde yapmak durumundayız. Hocamızın verdiği porogramlar doğrultusunda evde çalışıyoruz. İnşallah bu felaketi en az zararla atlatacağız ve çok sevdiğimiz futbola erken zamanda kavuşacağız" diyerek sözlerini noktaladı.