2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 6. maçımızda A Millilerimiz Burak'ın golü ile Macaristan'la 1-1 berabere kaldı.

Maça her iki takım da dengeli başladı ve ilk 10 dakikanın ardından Türkiye oyunu rakip sahaya taşımaya başladı. Kanatlardan yapılan atak çabalarına karşın gol fırsatları bulmakta sıkıntı yaşayan A Milli Takım, müsabakanın ilk önemli tehlikesini ise 24. dakikada kendi kalesinde gördü. İlk yarının son dakikalarında Macaristan kalesine baskısını artıran milliler, tüm çabalarına karşın bu devrede aradığı golü bulamadı.

Türkiye karşısında savunma güvenliğini elden bırakmayan bir oyun ortaya koyan Macaristan, hızlı hücumlarla gol fırsatları aradı. Mücadelenin 24. dakikasında Vanczak ile önemli bir gol fırsatını değerlendiremeyen konuk ekip, ilk yarıda savunmasında da önemli hatalar yapmayarak Türkiye'nin ataklarına karşı koymayı başardı.



4 galibiyetimiz var
Millilerimiz, Macaristan ile tarihinde 14. kez karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı ekibimiz, Macaristan ile şimdiye kadar oynadığı 8'i özel, 5'i resmi olan 13 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 8 kez de rakibine yenildi. Millilerimiz bu karşılaşmalarda attığı 16 gole karşılık, kalesinde 30 gol gördü.


Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi Sırbistan FutbolFederasyonu'nda Milorad Mazic yönetiyor. 

İLK  11'LER ŞÖYLE:

TÜRKİYE: Onur - Gökhan - Semih - Bekir- Hasan Ali - Alper- Selçuk - Nuri - Arda - Umut - Burak 
MACARİSTAN: Kiraly - Vanczak - Korcsmar - Meszaros - Kadar - Koman - Pinter - Hajnal - Dzsudzsak - Varga - Szalai

MAÇTAN NOTLAR:


Mücadeleye Macaristan başlıyor...

MACARLAR İLE 12. RANDEVU

Bu maçla birlikte Türkiye ile Macarsitan 12. kez karşı karşıya geliyor. İki ülke A Milli Takımları arasında 6'sı özel, 5'i resmi olmak üzere 11 maçta Macarların galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 11 maçtan 4'ünü Türkiye kazanırken, Macaristan bu süre içinde 6 kez sahadan galip ayrıldı, bir maç ise berabere bitti. Türkiye'nin toplam 14 golüne, Macarlar 24 golle yanıt verdi.

KADIKÖY UĞURLU GELİYOR

Milliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda daha önce yaptığı 12 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik aldı, sadece 2 kez de yenildi. Kadıköy'de 10'u resmi, 2'si özel bu maçlarda rakiplerine toplam 23 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 12 gol gördü. Kadıköy'deki 12 maçın 9'unda gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesini ise 5 maçta gole kapadı.