Galatasaray’da geçtiğimiz günlerde istifa eden ve 700 bin euro alacağını kulüpte bırakan yardımcı antrenör Tugay Kerimoğlu’na bu hareketi övgü değil, eleştiri getirdi. Roberto Mancini ile yolların ayrılmasının ardından kulübe giderek sözleşmesini tek taraflı fesh eden Kerimoğlu, hak ettiği 700 bin euroyu bırakmıştı.

Tugay Kerimoğlu’nun bu jesti, “Kulüp ekonomik açıdan zor durumda olduğu için böyle bir davranışta bulundu” şeklinde yorumlanmış ve önceki yıllarda benzer durumlarda diğer futbolcuların tutumu ile kıyaslanmıştı. Ancak genç antrenörün kulübünü düşünerek yaptığı bu harereket yine kendi kulübü tarafından farklı yorumlandı. Galatasaray’ın ekonomik olarak çaresiz gösterildiği algısının yaratıldığını savunan bazı idarecilerin, Tugay Kerimoğlu’na tepki gösterdiği belirlendi. Hatta Kerimoğlu’nun 3-4 kez telefonla aranarak bu durumun kendisine de söylendiği ifade edildi.

Neye uğradığını şaşıran Tuay Kerimoğlu’nun ise “Mancini dönemi bitince kulüpten bir telefon bekledim. Ancak kimse aramadı. Üstelik resmi siteden de görevime çoktan son verilmişti zaten! O zaman beni aramayanlar, nedense benimle ilgili bir haber çıkınca sürekli arıyorlar” dediği öğrenildi.

7 yıl altyapı, 12 yıl da profesyonel olarak A takımda forma giyen Kerimoğlu, 2 kez Galatasaray’da yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 43 yaşındaki Tugay Kerimoğlu’nun bundan sonra tek başına bir takımda çalışacağı ve çeşitli kulüplerden teklifler aldığı belirtildi. Kerimoğlu lig bittikten sonra Pro-Lisans kursuna katılmıştı.