Akşam'dan Murat Tarhan'ın haberine göre perşembe günü Kulüpler Birliği toplanıyor. Federasyon iki konuda kulüplerin son kararını vermesini istedi: 1.Tribün kapatma cezası mı uygulansın, yoksa saha kapama ya da ağır para cezası mı verilsin? 2.Kulüp-Antrenör-Futbolcu uyuşmazlıklarında yerel mahkemeyi aradan çıkartalım mı? UÇK ile sorun çözülsün mü?

Disiplin talimatında yapılması düşünülen değişikliklerin kulüplerce de benimsenmesini isteyen TFF, Kulüpler Birliği Vakfı’nın bu konudaki görüşünü talep etti.

Bir diğer konu da Kulüp-Antrenör-Futbolcu uyuşmazlıklarında sorunun aile içinde çözülüp çözülmemesi. Federasyon konunun mahkemelere taşınmasından rahatsız.

Kulüpler Birliği Vakfı, perşembe günü Ankara’da toplanıyor. Gündemde TFF’nin görüş istediği iki konu var. Değişiştirilmesi düşünülen Disiplin Talimatı’nın saha kapatılmasıyla ilgili maddesi, tribün kapatılmasına dönüştürülecek.

Ancak kulüplerden de bu konuda destek istedi Federasyon. Çirkin ve kötü tezahüratta bulunan hangi tribün ise sadece orasının cezalandırılması planlanıyor. Kulüpler ya bu değişikliğe evet diyecek, ya da saha kapatmanın 4 kez tekrardan 7’ye çıkartılmasını ve ağır para cezası verilmesini teklif olarak sunacak.

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), kulüpler ile antrenör ve fuübolcular arasındaki sorunları çözüyordu. Değişiklikle konu yerel mahkemelere bırakılmıştı. TFF olayın mahkemele taşınmasını istemiyor. Kamuoyunda yanlış algılara neden olmasınından ötürü sorunların eskiden olduğu gibi aile içinde çözülmesinden yana.

Kulüpler buna da evet derse, 20 Temmuz’da yapılacak Mali Genel Kurul’da bu değişiklikler delegelerle de paylaşılacak.