F.Bahçe, birkaç kulüple birlikte şike yapmış. Bir yandan rakipler, bir yandan TFF ablukaya almışlar ligi. Sezonu neden 8. bitirdiğimiz daha iyi anlaşılıyor.”

G.SARAY eski başkanı Adnan Polat gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. Telegol programında F.Bahçe’nin geçen yılı şike yaparak zirvede tamamladığını iddia eden Polat, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mahmut Özgener, yeni yönetim ve F.Bahçe BaşkanıAziz Yıldırım hakkında ağır ifadeler kullandı. İşte eski başkan Polat’tan salvolar:

“GEÇEN sezon F.Bahçe birkaç kulüple birlikte şike yapmış gibi gözüküyor. Bir yandan rakipler bir yandan futbol federasyonu ablukaya almışlar adeta ligi. Geçen sene neden 8. olduğumuz şimdi daha net şekilde anlaşılıyor.”

“ŞİKE olayında G.Saray’ın tutumunu eksik buluyorum. Buradaki uygulamada kulüp yalnız kaldı. G.Saray Kulübü dışlanmış gibi bir izlenim oluştu. Siz Kulüpler Birliği toplantılarına her seferinde farklı birini gönderirseniz olacağı budur. Bunun yansımaları gelecekte G.Saray’a zarar verebilir.”

‘A.GÜCÜ’NE 10 ATARDIK

“SON maça kalan şampiyonlukta F.Bahçe’ye golü Denizlispor’a biz mi attırmadık?. O dönem bitti, 1-2 hafta sonra Rüştü ile tesislerde karşılaştık. Milli maç kampı vardı o sırada. “Rüştü sizin gibi şampiyonluğa oynayan bir takım Denizlispor’u nasıl yenemez?” dedim. Rüştü de bana “İnan ki bacaklarımız bile titriyordu” diye cevap verdi. Kendi beceremediklerini başkalarına çamur atıyorlar.”

“8-0’LIK A.Gücü maçında ne etik dışı, ne de ahlak dışı hiçbir durumumuz olmamıştır. İnsanlar 8-0’a takıldı. Averajla şampiyonluk kaybetmek büyük bir hayâl kırıklığıdır bunu anlayabiliyorum. (O sırada arkadaki görüntülere bakıp “10-0 bile olurmuş” diye gülüyor)”

‘BEYAZ KAPAK DA NE!’

-“AZİZ Yıldırım G.Saray’a, Beşiktaş’a ve Trabzon’a saldırmaktan ziyade kendini savunmalı. Bu yanlış bir strateji, yanlış yönelendirilmiş olduğunu düşünüyorum.”

- “G.SARAY yönetiminin ilk yaptığı uygulama G.Saray Dergisi’ni beyaz kapakla çıkartmak oldu ‘Beyaz sayfa açtık’ diye. Sanki kirliydik. Şikeye bulaşmamış bir G.Saray var ama beyaz sayfayla çıkıyor.”

1 milyon doların makbuzu kaybolmuş

DENİZLİSPOR’A teşvik primi gönderildiği ve bu teşvik primi ile ilgili Bülent Tulun’dan bir mektup aldığı idialarına da yanıt veren Polat, “Bu mektubun fotokopisi savcının eline geçmiş ve o da “Gidin G.Saray’ı arayın” demiş. Mayıs 2006’da böyle bir para (1.5 milyon dolar) kulüp kasasına girmiş. Bu mektupta 1.5 milyon dolar lafı var. Takipsizlik kararı verdi savcılık. Büyük para çıkışları varsa onlara da bakın diyor savcılık daha sonra. 1 milyon doların hepsinin kaydı var. 16 Mayıs’ta 1 milyon dolar muhasebede kayıtlı ama makbuz yok herhalde taşınırken kayboldu.”

‘O sene, bu sene!’

Arkan: “F.Bahçe’yi sahasında uzun zamandır yenemiyoruz. Ama bu sezon takımdaki hava çok iyi. Kadıköy’den galibiyetle ayrılacağız.”

G.SARAY Başkan Yardımcısı Refik Arkan, cumartesi günü oynanacak derbi öncesi F.Bahçe’ye meydan okudu. GS TV’ye yaptığı açıklamada Kadıköy’den zaferle ayrılacaklarını iddia eden Arkan, play-off’lar öncesi puan farkını açacaklarını belirtti:

“F.BAHÇE’NİN sahasında uzun zamandır beklediğimiz sonuçları alamıyoruz. Böyle bir baskı var üzerimizde ama bu sene galibiyetle döneceğimize inanıyorum. Takım çok iyi, takımın havası çok iyi. Hocamız fevkalâde. Takımda birlik, beraberlik ve kardeşlik havası var. Puan farkımız var, üzerimizdeki baskımız az. Ben galibiyetle döneceğimize inanıyorum.’’