Hıncal Uluç, Galatasaray'ın lig devam ederken Kayserispor'un yıldızı Amrabat'ı transfer etme girişiminde bulunmasını ağır bir şekilde eleştirdi. Emenike olayının şike dosyasına bu sebeple girdiğini belirten Uluç "Galatasaray'ın o ligdeki bir futbolcuya talip olması ve bu konuda görüşmeler yapması çok yanlış. Lig oynanırken kulüpten habersiz futbolcuya teklif yaptın mı bunun adı şike!" ifadelerini kullandı.

İşte Sabah gazetesinde yer alan röportajdan ilgili bölüm:

Galatasaray ile Kayserispor bu defa da Amrabat konusunda karşı karşıya geldi. Galatasaray, Amrabat'ı transfer etmek isterken, Kayseri ise yine sarı-kırmızılı ekibe vermeye pek de sıcak bakmıyor! Siz bu konuda kimi haklı görüyorsunuz?

Olayın iç yüzünü bir türlü anlayamadık. Olay bir defa pis bir olay... Lig devam ederken Galatasaray'ın o ligdeki bir futbolcuya talip olması ve bu konuda görüşmeler yapması çok yanlış. Emenike olayı şike dosyasına bu yüzden girdi. Bütün bunlar bilinirken, Galatasaray ocak ayında Amrabat'ı almak istiyorsa eğer bunu konuşacağı makam Kayserispor Kulübü'dür. Kayseri yönetimine başvurur 'Biz ara transferinde Amrabat'ı almak istiyoruz. Uygun görüyor musunuz?' Adamlar uygun görürlerse, herkesin gözünün önünde görüşmeler resmen başlar, uygun görmüyorsalar da kapanır gider. Kayserispor bas bas bağırıyor 'Benim kiralık adamım yok' diye.

Amrabat 'Ben Galatasaraylı olacağım günleri bekliyorum.' Niye bekliyor? Amrabat doğma büyüme Türkiyeli de Galatasaray aşığı da mı Galatasaray forması giymeye uğraşıyor? Bir takım teklifler almış.

Lig oynanırken kulüpten habersiz futbolcuya teklif yaptın mı bunun adı şike! Ayıp! Futbol ahlakına sığmaz. Bir yandan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bütün Türkiye'yi karşısına alma pahasına 'Futbolun ahlakı esastır. Federasyon kuralları uygulamalıdır' diyor. Kendisi el altından Amrabat'a teklifler götürüyor. Bu nasıl iş!.. Bu nasıl bir standart!.. Ben nasıl güveneceğim Galatasaray yönetimine? Çok ayıp bir şey!.. Fenerbahçe için dava açan savcıların bu olayı soruşturmaları lazım.