Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

SOMA TURNUVASI MESAJI

Türkiye'de yöneticilerden dolay taraftarlar biraraya gelmiyor tezi çürümüş olacak. 20 binden fazla bilet satılmıştır. Kombine sahipleri maça giremeyecektir. Soma'daki şehitleri anmak istiyorum. Burası Fenerbahçe Kulübü, halka arzdan sonra denetlenmekte ve bu denetlemlerin ardından belli kriterlere tabi tutuluyor.

İki gündür gazetelerde yazılıp çiziiliyor. Sezon başlarında kulüplerin şirketlerin gidişatıyla ilgili toplantılar yaparlar.  Bunun sonucunda çalışma hayatı devam eder.Fenerbahçe Kulübü, 27 Nisan'da oynadığı Rize maçıyla şampiyon olmuştur. 2.5 aylık tatil dönemi yaşamışız. Bu sürede sporcularımız tatillerini yapmışlar ve dönmüşlerdir. Teknik ekip de öyledir.

KİMSENİN ÖZEL HAYATI BENİ İLGİLENDİRMEZ

Bizim görevimiz bu arkadaşlara gelecek yılın planlamasını anlatmak ve o karşılığı onlardan alabilmektir.Tüm çalışanların ödemelerini yapmışız, sıfırlamışızdır. Bunun karşılığında sporcularımız hedef olan şampiyonluk için çalışma yapmaları gerekir. Bunları söylemek yönetimin ve başkanın görevidir. Ben yanımda çalışan, bu kulüp için mücadele eden insanlarla birebir konuşurum. Kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez. Ne zamana kadar? Bu özel hayatlar kulübe etki edene ladar.

2.5 aylık dönemde yapılanlar bu şekilde hareket edilmesinin istemem, yönetimin hakkıdır. Burada bir başarı varsa sporcusundan, yönetimine, teknik ekibedir. Bana birisi telefon açıyor. "Falan filan antrenör getiriyormuşssunuz" e ver parasını getireyim.

Defalarca söyledim. Ben kimsenin özel hayatıyla ilgilenmem. Ben nasıl hayatıma dikkat ediyorsam, onlardan da bunu istemek hakkımdır. İki gün bekledim. Ne bekliyorsunuz ne oluyor diye. Bu sporcular, burada onur mücadelesi yapmışlardır. Onlara kızma, hakaret etme hakkım yoktur. Hepsi çocuklarımi kardeşlerim yaşındadır. Onlara ne yapmamız gerektiğini anlattı. Bu paraları ödememiz için başarı gerek. Bunları anlattım, ne yapmamız gerektiğini anlattım. Fazla izin vermeyerek olması lazım bunların.

1 KAĞIT FAZLA HARCANSA...

Herkese anlattım. Formanın değerini bilin. Herşeye dikkat edelim. İnsanlar aç dedim. Sizin amirleriniz müdürleriniz bu konuşmaları yapmıyor mu?. Ben söylüyorum. 1 kağıt dahi fazla harcandığında mücadele ediyorum. Burası böyle yönetiliyor böyle bilin.

ERSUN YANAL'I ALMADIM ÇÜNKÜ...

Hocayı futbolcularla birebir konuşacağım için almadım, bunu öncesinde kendisine de söyledim. 2.5 tatilden sonra çalışmak zor oluyor, bunları anlattım onlara. Biz Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz. Siizn şirketlerinizde ne oluyorsa burada o oluyor. Gerektiğinde kızmak, bağırmak benim görevimdir.

Bugün altyapıda kız basket takımına 1 trilyon para gidiyor. Karşılığı sıfır. Biz bunları konuşuyorz. Tüm kulüplerde bu sorunlar var. Sizin gazetelerde yazmanızla sporcu alma devri bitmiştir. 75 milyon dolar vergi ödedik. Vergisini ödeyen kulüpler var, bunları yazmıyorsunuz. Çalıştırıyor mu, çalıştırmıyor mu, buna bakarım.