Avrupa şampiyonası sonuçları

25. Alanya Avrupa Triatlon yarışlarında Bayanlarda LTB den Fezile Işık Olimpik dalda birinci gelirken, Erkeklerde Aspava spordan Ekrem Kaide Sprint dalda birinci oldu. Alanya Avrupa Triatlon yarışlarında sporcularımız yine kürsüleri doldurdular.


15 Ekim Cumartesi günü yapılan Olimpik daldaki yarışlarda, Fezile Işık 40 + yaşta birinci olurken Tüfekçi Spor’dan Berkay Ramiz 20 + yaşta üçüncü oldu.


16 Ekim Pazar günü Sprint dalındaki yarışlarda Aspava Spor Kulübünden 30 + da Ekrem Kaide birinci olurken, 40+ da Aspava spordan  Şefki Ahçıhoca ikinci, Murat Çiftçi dördüncü oldu ,


20+ yaş grubunda geçen yılın Şampiyonu Aspava spordan Mehmet Korkut dördüncü oldu. Mehmet Korkut  kendine ait derecesini 1 dk geliştirirken Genel klasmanda da 5. oldu . Tüm Sporcular kendi derecelerinden daha iyi derece yaptılar. Bayanlar kategorisinde yarışan Fezile Işık kendine ait derecesini’de 4 dk geliştirerek birincilik kürsüsüne çıktı.


Türkiye Şampiyonası ardından, Avrupa Şampiyonasında gösterilen başarılar Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından da takdirle karşılandı.


Triatletlerimiz, 18 Ekim de Avrupa yüzme Maratonu ve 23 Ekim de ise Antalya da gerçekleşecek olan 2016 Gloria Ironman 70.3 Turkey Triatlon yarışlarına katılacak.


Gloria da sporcular 3 km yüzme – 90 km Bisiklet ve 20 km koşu parkurunda yarışacaklar.