gelirleri Soma faciasında hayatını kaybeden şehitlerimizin yakınlarına verilmek üzere bugün Manisa ’da oynanacak F.Bahçe-G.Saray Süper Kupa maçının bağış miktarı belli oldu. Dev derbiden elde edilen 1.5 milyon TL Soma şehitlerinin yakınlarına bağışlanacak. TFF ’nin 75 ve 150 TL ’den satışa çıkardığı tüm biletler tükendi. Stada protokol ve medya dahil herkes 250 TL ödeyerek girecek.

HERKES KATKI VERDİ

Derbinin hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu ve yardımcıları ile güvenlik görevlileri de ücretlerini Soma ’ya bağışladı. Futbol Federasyonu, F.Bahçe ve G.Saray ’ın 450 bin TL ’yi bulan mecburi giderlerini sponsor ve reklam gelirleriyle karşılayacak. Soma yararına daha önce oynanan birçok maç amacına ulaşmadı. Statlara kaçak girenler oldu, tribünler boş kaldı. Yardım maçlarında komik hasılatlar elde edildi.

BU KEZ UTANÇ YOK

F.Bahçe-G.Saray derbisi ise tribün doluluğu anlamında amacına ulaştı. Futbolseverler yardım maçına gereken ilgiyi gösterdi.  Bu özel randevu bir fiyaskoya dönüşmedi.  TFF yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu, Soma ’ya bağışlanacak rakamı açıkladı. Zülfikaroğlu, “Hesabımızı kitabımızı yaptık. Bütün mecburi giderler çıktıktan sonra Soma için 1.5 milyon TL ’yi Soma ’ya vereceğiz” dedi.