Cumhuriyet Meclisi Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi, Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Tasarısı ile Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Tasarısı’nı oybirliğiyle kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, UBP Milletvekili Dr. Mehmet Tancer başkanlığında bugün saat 11.00’de toplanan komite, önce Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Tasarısı’nı,  daha sonra da Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Tasarısı’nı görüştü.

Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Tasarısı, ağır ceza kapsamında olmayan ve yüz kızartıcı suç sayılmayan bir suç dolayısıyla mahkeme tarafından sadece para cezasına mahkum edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşlarının sabıkalarının gelecekteki hayatlarına engel teşkil etmemesi için bu yasada aranan koşulların gerçekleşmesi halinde sabıka kayıtlarının mahkeme tarafından silinmesine karar verilmesi ile ilgili usul ve esasları düzenliyor.

Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Tasarısı ise, bu yıl yapılacak Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimi için 24 Haziran 2012 tarihinin seçim tarihi, 25 Nisan 2012 tarihinin de seçimin başlangıç günü olmasını öngörüyor.

Ara seçimle ilgili karar tasarısı, 22 Mart 2012 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanıp, Cumhuriyet Meclisi'ne önerilmişti.

Komite toplantısına, UBP milletvekilleri Ejder Aslanbaba ve Ali Riza Usluer ile CTP Milletvekili Dr. Salih İzbul katıldı.