ÖZGÜRGÜN BAŞBAKAN MI OLUYOR ?

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Demokrat Parti’den son yaşanan istifaların ardından Cumhuriyet Meclisindeki UBP kökenli 3 bağımsız milletvekilinin de desteğiyle 21 milletvekili sayısına ulaşan UBP’nin hükümetteki pozisyonunu gözden geçireceği iddia ediliyor.

UBP – CTP-BG Hükümeti kurulurken, Başbakanlığı ve İcracı büyük bakanlıkları  milletvekilliği çoğunluğu bulunan CTP-BG’ye bırakan Ulusal Birlik Partisinde bugünlerde bir hareketlilik olduğu iddia ediliyor. Kıbrıs Manşetin ulaştığı güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre Hakan Dİnçyürek , Hasan Taçoy ve Menteş Gündüz’ün istifasıyla Meclis içerisindeki UBP kökenli 3 bağımsız milletvekilinin UBP hükümetlerine destek vereceği iddia ediliyor.  Yine aynı kaynaklar Özgürgün’ün elinin 21 Milletvekili gücüne ulaşarak yeni hükümet senaryolarının gündeme getirileceğini iddia ediliyor.

HÜKÜMET BOZULUP YENİDEN KURULABİLİR Mİ ?

Ankara’da görüşmesi yapılan Ekonomik ve Mali Protokol konusunda Ankara’nın kararlı tutumu, Mali Yardımları adım adım özeleştirmeleri müteakip yapmak istemesi Hükümet içinde ciddi sıkıntılara sebep olacak gibi . Başbakan Ömer Kalyoncu’nun sağlık sorunlarını bahane ederek görevi bırakacağı söylentilerinin de  kulislerde dolaştığı bugünlerde UBP - CTP-BG Hükümetinin bozulması iddiaları kuvvet kazanıyor.

YENİ HÜKÜMETTE ÖZGÜRGÜN BAŞBAKAN MI ?

Başbakan Ömer Kalyoncu’nun görevi bırakmasıyla kurulacak yeni hükümet’te Özgürgün’ün Başbakanlığı talep etmesi gerektiğini iddia eden UBP içerisindeki güvenilir kaynaklar , Başbakanlık yanında İçişleri , Maliye ve Dışişleri Bakanlığı gibi önemli bakanlıkların da artık UBP tarafından alınması gerektiğini iddia ediyorlar. Aynı kaynaklara göre Başbakan Ömer Kalyoncu:nun istifa etmemesi halind Ekonomik ve Mali Protokol konusundaki tıkanıklıkların bahane edilerek hükümetin UBP tarafından da bozularak,  UBP’nin daha güçlü olduğu ve Başbakan’ın Hüseyin Özgürgün’ün olacağı bir hükümetin kurulmasının zorlanacağı iddia ediliyor.