Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Kıbrıs Türk-Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) ile Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Özelleştirme Yasası’nın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

Davanın dosyalanmasının ardından Türk-Sen  Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı açıklamada, uzun bir süredir Özelleştirme Yasası’nın geçirilmemesiyle ilgili bir dizi grev, eylem ve miting düzenlediklerine işaret ederek, Hükümet’in tüm bunları anlamayıp kulak asmayarak yasayıMeclis’ten geçirerek yürürlüğe soktuğunu söyledi.

Özelleştirmenin devlet mallarının satışı, çalışanların işten çıkarılması ve göç anlamına geldiğini iddia eden Bıçaklı, satılacak kurumların aslında toplumun malı olduğunu ve Aralık 2011’de yapılan halkoylamasında halkın yüzde 68’lik bir bölümünün bu yasaya ‘hayır’ dediğini kaydetti.

Bıçaklı “Yasayı geçirenler kimi temsil ediyor” diyerek, halkın çoğunluğunun istemediği bu yasayı 26 oyla  geçirenlerin, halkı ve toplumu yok etmeye çalıştığını iddia etti.

“Devlet mallarını satmak için 10 kişilik Bakanlar Kurulu’na yetki verildiğini” ifade eden Bıçaklı, buna sessiz kalmamak için davayı dosyaladıklarını ve kısa zamanda olumlu cevap almayı beklediklerini dile getirdi.

Sendikaların Avukatı Hasan Esendağlı ise 3 Mayıs’ta ara emri  (yürütmeyi durdurma)  istidasının mahkemede gündeme alınacağını söyledi.