UBP HÜKÜMETTEKİ TEMSİLCİLERİNİ BELİRLİYOR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Kıbrıs Manşet'in Ulusal Birlik Partisi içerisindeki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre oluşacak olan CTP-BG - UBP Koalisyon Hükümeti yavaş yavaş şekilleniyor. Başbakanlık ve 6 Bakanlığın CTP-BG'de Dışişleri ve Başbakan Yardımcılığı ile birlikte toplam 4 bakanlık ve Meclis Başkan Yardımcılığının ise UBP'de olacağı kesinleşmiş gibi.

KIBRIS DAVASI KONUSUNDA TAVİZ VERİLECEK Mİ ?

Bakanlıklar konusunda istediğini elde eden UBP'nin Kıbrıs Davası konusunda CTP-BG tezlerini kabul edip TEK EGEMENLİK , TEK VATANDAŞLIKLI FEDERASYON tezine onay verdiği söylentileri ise Parti içerisinde tartışmalara neden olacak gibi. Kıbrıs Manşete bilgi veren kaynaklar parti içerisinde Milliyetçi hassasiyetleriyle öne çıkabilecek isimlerin de Bakanlık verilerek konuyu yumuşak bir geçişle gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtiyorlar. Özellikle Tahsin Ertuğruloğlu ve Zorlu Töre'nin bu noktada Bakanlık alması en muhtemel kişilerden olduğunu söylüyorlar.

RESMİYE CANALTAY TURİZM BAKANI

Kıbrıs Manşete bilgi veren kaynaklar  geçtiğimiz hafta UBP-DP koalisyonu kurulması yönünde baskıcı olan 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'nun CTP-BG ile koalisyon kurulmasına çok fazla tepki vermemesi için de kızı Resmiye Canaltay'ın Turizm Bakanı yapılarak gönlünün alınacağını belirtiyorlar.

İŞTE OLASI CTP-BG - UBP KOALİSYONUNDAKİ BAKANLAR ve MECLİS BAŞKANI

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı : TAHSİN ERTUĞRULOĞLU

Sağlık Bakanı : FAİZ SUCUOĞLU

Turizm , Çevre ve Kültür Bakanı : RESMİYE CANALTAY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı  : Dr. AHMET KAŞİF veya Dt. ÜNAL ÜSTEL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı         : KEMAL DÜRÜST veya ZORLU TÖRE