KÜÇÜK: “UBP BÜYÜYEN BİR PARTİ”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük kongrelerdeki katılım ve belediye başkanı ile milletvekili sayısındaki artışın, UBP’nin küçülen değil büyüyen bir parti olduğunu gösterdiğini söyledi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük,  Lefkoşa Merit Otel’de Lefkoşa ve bölgesindeki UBP’lilerle yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu ve bazı partililer katıldı.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük konuşmasında bazı çevrelerin UBP’nin küçüldüğünden bahsettiğini fakat kongrelerdeki katılımın daha önce hiçbir kongrede görülmediğini kaydetti.

Küçük, 2010 yılında 24 olan milletvekili sayısının 27’ye yükselmesi, 12 olan Belediye Başkanı sayısının 14’e yükselmesinin UBP’nin gelişmekte olan bir parti olduğunun göstergesi  olduğunu vurguladı.

“UBP’nin ibresi hiçbir zaman tersine dönmeyecek” diyen Küçük, amaçlarının kurultay çalışmaları değil 2014 seçimlerinde yeniden tek başına iktidara gelebilmek olduğunu söyledi.

Partinin tüm borçlarının 2 yıl içerisinde kapatıldığını, UBP binaları için de çalışma yaptıklarını kaydeden Başbakan Küçük, amaçlarının partiyi bir merkez binası sahibi yapmak olduğunu söyledi.

BÜTÇE AÇIĞININ BU YIL KAPATILMASI BEKLENİYOR

Konuşmasında Türkiye’den gelecek su, hayvancılık sektörü ve hükümet çalışmalarına da değinen Küçük, 2009 yılında iktidara geldiklerinde birçok borç bulduklarını, yapılan çalışmalarla bu sene bütçedeki açığın kapanmasını beklediklerini kaydetti.

Küçük, özelleştirme yasası ile gerçekleşen Ercan ihalesi sayesinde hem ülkenin modern bir uçak alanına kavuşacağını hem de ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanacağını kaydetti.

SUCUOĞLU

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, UBP’nin birlik ve bütünlüğünü göstermek amacı ile 3 yemek düzenleme kararı aldıklarını ve bunun ilkini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.