Toplumcu Demokrasi Partisi, Özelleştirme Yasası’nın iptali için bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, başvuru öncesinde, mahkemelerde basına yaptığı açıklamada, parti olarak, Özelleştirme Yasası’na karşı çıktıklarını ve Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Ülkenin önemli günlerden geçtiğine işaret eden Çakıcı, hükümetin artık miadının dolduğunu, her gün yeni bir yasadışılık, usulsüzlükle karşılaşıldığını ileri sürdü.

“Hükümete artık güven kalmadı” şeklinde konuşan Mehmet Çakıcı, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşananlardan örnekler verdi.

Yaşanan sıkıntılar karşısında, ne hükümetin, ne yönetenlerin, ne de milletvekillerinin sorumluluk üstlenmediğini ileri süren Çakıcı, “bu gidişe bir dur demek lazım” dedi.

Özelleştirme Yasası’yla, Kıbrıs Türk halkının stratejik kurumlarının “peşkeş” çekilmeye çalışıldığını savunan Çakıcı, “bunu engellemeye çalışmak için TDP olarak dur demek noktasındayız” şeklinde konuştu.

TDP olarak sivilleşmeden, yerli üretici, sanayiciden yana olduklarını ifade eden Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının kendi kurumlarının devlete kalarak korunması tarafında olduklarını vurguladı.

TDP’nin ayrıca Petrol Dolum Tesisi yapılmasının iptalinden, bileşik faizlerin kaldırılmasından yana olduğunu söyleyen Mehmet Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkının kurumlarının peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.


BOYRA

TDP’nin Avukatı Boysan Boyra da yaptığı açıklamada, yasanın maddelerini tek tek incelediklerini belirterek, yasanın bütün maddelerinin Anayasa’ya aykırı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Özelleştirme Yasası ile neyin nasıl özelleştirileceğine Bakanlar Kurulu’nun karar vereceğine işaret eden Boyra, yasayla yasamanın yetkisinin ortadan kalkacağını kaydetti.

Özelleştirme Yasası’nda buna benzer bir çok aykırılık olduğunu düşündüklerini ifade eden Boyra, Özelleştirme Yasası’nın iptali için bugün davayı dosyaladıklarını sözlerine ekledi.