Demokrat Parti (DP), “KKTC’nin kötü yönetiminin” düzeltilmesi yönündeki çağrısını içeren bildirisini, Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’nin ardından bu kez Güzelyurt’ta dağıttı.
  DP’lilerin Güzelyurt Çemberi’ndeki bildiri dağıtımına, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya, diğer yetkilileri ve partililer katıldı.
  DP’den yapılan açıklamada, DP’nin, “bugün ve gelecekte karşılaşılması muhtemel her türlü sorunu bütün yönleri ile takipte olduğu, ülkenin geleceğini hazırlamakla ilgili çalıştığı, sürdürülebilir bir kalkınmanın ve iyi yönetimin tüm unsurlarını yerine getirmek için özveri ile hazırlandığı” da kaydedildi.
  DP’nin dağıttığı bildiride şu ifadeler de yer aldı:
  “Tarihimizde toplumsal özgüveninin bu kadar ortadan kaldırıldığı hiçbir dönem olmamıştır. Sindirilmiş, kendini ve görüşlerini ifade etmekten aciz hale getirilmiş bir toplum yapısı hiçbir dönem yaşanmamıştır. Var oluşumuzun yegâne nedeni olan omuz omuza mücadelemiz bu kadar ayrışmaya, bu kadar bencilliğe sürüklenmemiştir.
  Bu nedenle Demokrat Parti olarak toplumun yurdunu seven tüm bireylerini oluşturulacak yeniden yapılanma komitelerinde görev almaya ve devletimizin geleceğini yaratma azmimize katkı koymaya çağırmaktayız. Şimdi söylenme değil söyleme zamanıdır.
  Geliniz katkılarınızla oluşturulacak politikaların hayat bulmasına hep birlikte sahip çıkalım. Geliniz hukukun üstünlüğünü gözeten, stratejik vizyona sahip, katılımcı, hesap verebilir, şeffaf, eşitlikçi, sorunlara cevap verebilir ve etkin bir devlet yapılanması ile sürdürülebilir bir kalkınmayı hep birlikte sağlayalım.”


Zafer DP’nin olacak

   Bu arada, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, “başarıya doğru ilerliyoruz. İlk seçimler DP’nin zaferiyle sonuçlanacaktır” dedi.
  Serdar Denktaş, DP Girne İlçe Kadın Örgütü’nün, eşi Müge Denktaş himayesinde düzenlediği ‘Bölgesel Tanışma ve Dayanışma Yemeği’nde konuştu.
  DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, konuşmasının başında DP rozeti taşıyan her kadına büyük görevler düştüğünü belirterek, vatandaşı seçimden seçime hatırlamak yerine, her zaman yanlarına giderek gerekli ziyarette bulunmalarını tavsiye etti.
  Denktaş; “Sizden beklentim birlik ve beraberlik içerisinde çalmadık kapı, dolaşmadık sokak bırakmamanız. Vatandaşlarımızı ziyaret etmeniz, bir fincan kahvesini içmeniz, derdini, sıkıntısını ve beklentilerini dinlemenizdir” dedi.
   Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılara da dikkat çeken Denktaş, hükümeti de eleştirerek, ‘UBP hükümet, gelmiş, geçmiş ve geçecek en beceriksiz hükümettir’ iddiasında bulundu Denktaş, hükümetin yanı sıra CTP’nin de geçmişte ülkede yaşattığını savundu.
  Kadın dayanışmasını kutlayarak sözlerine başlayan DP Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci de, kadının toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekti.
   DP Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak da konuşmasında, kadın örgütünün olumsuz koşullara rağmen parti genel merkezi, ilçe başkanları ve örgütlerle dayanışma ve işbirliği içerisinde toparlanma gayreti gösterdiğini, bu noktada büyük mesafeler katedildiğini vurgulayarak, bu başarının tüm kamuoyu ile de paylaşıldığını ve toplum genelinde takdir topladığını belirtti.
  DP Girne İlçe Kadın Örgütü Başkanı Güler Demirağcı da, DP Girne İlçesinin ortaya koyduğu çabaların tüm ilçelere örnek alınabilecek bir çalışma olduğunu vurgulayarak; “Girne İlçesi Kadın Örgütü olarak ilçe merkezimizin göstermiş olduğu çabalara kadınca katkı koymanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS