BELEDİYE ÇALIŞANLARINA DESTEK İÇİN YAPILACAK GREV VE MİTİNG İÇİN HALKA DA ÇAĞRI YAPILDI

KAPTAN: “BELEDİYE EMEKÇİLERİNE REVA GÖRÜLEN DURUMU ŞİDDETLE KINIYORUZ”

BIÇAKLI: “BELEDİYE EMEKÇİLERİNİN ONURLU VE HAKLI MÜCADELESİNE DESTEK İÇİN BUGÜN SAAT 10.00’DA HERKESİ LTB ÖNÜNE BEKLİYORUZ”

Sendikal Platform, Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki gelişmeler üzerine dün akşam yaptığı toplantıda, bugün Lefkoşa’da 3 saatlik grev ve belediye önünde miting düzenleme kararı aldı.

Sendikaların Lefkoşa’da örgütlü olduğu işyerlerinde ve okullarda 09.30-12.30 saatleri arasında uygulanacak grevle birlikte saat 10.00’da da belediye önünde miting yapılacak.

Grev, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Güç-Sen, Dev-İş, Türk-Sen, El-Sen, Tel-Sen ve Tıp-İş’in Lefkoşa’da örgütlü olduğu işyerlerinde uygulanacak. Bakanlıklar, daireler, ilk ve orta dereceli okullar yanında Atatürk Öğretmen Akademisi’nde de 3 saat boyunca hizmetler ve eğitim duracak.

Sendikal Platform yetkilileri, bu akşam KTAMS’ta basın toplantısıyla yarınki grev ve eylem kararını duyurdu ve halka katılım çağrısı yaptı.

KAPTAN: “BELEDİYE EMEKÇİLERİNE REVA GÖRÜLEN DURUMU KINIYORUZ”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, belediye emekçilerine reva görülen durumu şiddetle kınadıklarını belirterek, uzaktan komutayla idare edildiğini savunduğu UBP hükümetini derhal istifaya çağırdı.

Yaşananların sorumlusunun UBP hükümeti olduğu görüşünü ifade eden Kaptan, Sendikal Platform’un dün yaşananların ardından karşı toplanıp bazı kararlar aldığını kaydetti.

BIÇAKLI: “HÜKÜMET İRADESİNİ ÇOKTAN TESLİM ETTİ”

Alınan kararları açıklayan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, genelde ülkenin tamamen çöplüğe boğulduğunu, hükümetin de iradesini çoktan teslim ettiğini savundu.

LTB’de üç aydır süren grevlerin ve yönetimin yasa tanımaz tavırları sürerken, çalışanların tek isteğinin yasaların uygulanması olduğunu belirten Bıçaklı, yasaları ihlal edenin, maaşların zamanında ödenmesini isteyen çalışanlar değil, LTB yönetimi ve hükümet olduğunu söyledi.

“GREV OLMAYAN YERDE GREV YASAĞI”

Bıçaklı, “Bakanlar Kurulu’nun bunları görmeyerek grev olmayan bir işyerinde grev yasağı koyduğunu” belirterek, “esas görevleri sorun çözmek olanların, sorunlara çözüm bulmak yerine, evlerine iki buçuk aydır ekmek götüremeyen belediye emekçilerinin üzerine coplu polis ve askerleri sürdüğünü, dövdürüp hastanelik ettirdiğini” ifade etti.

“Hamile bir kadının maaşını istedi diye cop yediği başka bir ülke yok” diyen Arslan Bıçaklı, bunu yapanların ülkenin başından gitmesi gerektiğini söyledi.

ONURLU VE HAKLI MÜCADELEYE DESTEK İÇİN

BES üyelerinin onurlu ve haklı mücadelesine destek için bugün Sendikal Platform’a bağlı sendikaların Lefkoşa’daki işyerlerinde 09.30-12.30 arasında grev ve saat 10.00’da LTB önünde miting kararı aldığını açıklayan Türk-Sen Başkanı Bıçaklı, yarınki grev ve eylemin amacının LTB çalışanlarına destek, hükümete de uyarı olduğunu belirtti.

CUMA GÜNÜ SÜRESİZ GREV İÇİN TOPLANTI

Arslan Bıçaklı, beklentileri olmasa da hükümet bu çirkinlikleri düzeltmezse Cuma günü saat 09.00’da Sendikal Platform’un KTAMS’ta toplanarak süresiz grev kararı alacağını açıkladı.

MUHALEFET PARTİLERİNE ÇAĞRI

Meclisteki ve meclis dışındaki muhalefet partilerine çağrı yapan Bıçaklı, varoluş mücadelesinde onurlu bir mücadele vermek isteyenleri yanlarına çağırdıklarını belirtti ve “Tutumlarını görmek istiyoruz. Halkımızı da yarın eyleme çağırıyoruz. Halkla birlikte olamayacakları görüp değerlendireceğiz” diye konuştu.

“SORUN TÜM HALKIN”

Bıçaklı, sorunun sadece LTB çalışanlarının ve Lefkoşalıların değil, tüm halkın sorunu olduğunu vurgulayarak, eyleme katılım çağrısı yaptı.

Bıçaklı, bugün LTB önündeki eylemde tutuklanan BES üyelerinin derhal serbest bırakılmasını da istedi.