DP-UG Lefke Belediye Başkan adayı Hüseyin Öztoprak Lefke Belediye Başkan adaylığında yarışı gözle görülür şekilde önde götürmektedir. Lefke ve civar bölgelerde sevilen bir kişiliğe sahip olan Öztoprak geçmişte bölgede yaptığı hizmetlerden ötürü halkın sevgilisi kazanmış durumda.

Bilindiği gibi Öztoprak geçmişte milletvekilliği ve bakanlık yapmıştı. Hüseyin Öztoprak gerek yaptığı resmi görevleri, gerekse kişisel olarak her zaman bölge halkı ile olan sıcak ilişkilerinden kaynaklanan duruşuyla halkın adeta sevgilisi durumuna gelmiştir.

Öztoprak ziyaret ettiği köy ve bölgelerde sıcak bir ilgiyle karşılanmakta, halk tarafından değişime susamış Lefke ve civarının tek alternatifi olarak görülmektedir. Lefke Belediye Başkanlığında yarışın CTP-BG adayı ile Öztoprak arasında geçtiği ve yarışta Öztoprak’ın önde olduğu yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiş durumdadır.

Şimdi ki belediye başkanı Mehmet Zafer’in gerçekleştirdiği mitingde katılımın aşırı düzeyde düşük olması, (125 civarı) Zafer’in yarışta olmadığının göstergesi olarak gösterilmektedir.