BAŞBAKAN KÜÇÜK: “HÜKÜMETİMİZİN TÜM İCRAATLARI, ÜLKE MENFAATLERİ GÖZETİLEREK  HALKIMIZA HİZMET TEMELİNE DAYANMAKTADIR”

Başbakan İrsen Küçük, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın medyada yer alan açıklamalarının her türlü etik sınırları aştığını kaydederek, Serdar Denktaş’ın açıklamalarını, “siyasi sermayesini yitiren muhlisin acizliği olarak” değerlendirdi.

“Bölge halkından bir kesimin Bakanlar Kurulu’nun dolum tesisine ait izin kararını değil, söz konusu tesisin mekanını sorguladığını gizleyerek, başkanı olduğum hükümet veya kabine üyeleri üzerinde yaratılmak istenen şaibeleri ispata davet ederim” diyen Başbakan Küçük, hükümetinin tüm karar ve icraatlarının, ülke menfaatleri gözetilerek  halka hizmet temeline dayandığını söyledi.

Küçük, “Şeffaflık ve hesap verebilirlik vazgeçilmezimizdir. Bizler halka hizmeti, hakka hizmet olarak görmekteyiz. Ötesi yöntemlerin adresi, son aylarda yapılan tüm siyasi kamuoyu araştırmaları sonuçlarında açık ara zirvede olan Ulusal Birlik Partisi ve hükümetleri asla olmaz” dedi.

Başbakan Küçük, bugün yaptığı yazılı açıklamada, hükümetinin, Anavatan Türkiye ile birlikte, ada coğrafyası olması nedeniyle fazla seçeneği bulunmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomisine ivme kazandırmak üzere çok yönlü uğraşlar verdiği bu süreç içinde elde edilen bilimsel sonuçların, geleceğe dönük umutları artırdığının yadsınamaz bir gerçek olduğunu ifade etti.

Küçük, hükümet olarak Anavatanla her alanda, her kademede işbirliği, yardımlaşma ve dayanışmayı en üst düzeye taşıyarak sürdürdükleri ilişkilerin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomisinin yanı sıra siyasi geleceğine de olumlu yön veren tarihi sonuçlar yarattığını, halkla birlikte yaşadıklarına işaret etti.

“GEREKLİ YANITI VERMEKTEN GERİ KALMAYIZ”

Çağdaş demokrasilerde, seçim ve halkoylamalarının yeni siyasi dönemler için siyasi partilerin güç ve konumlarına göre sorumluluklarının belirlendiği kabul edilirken, temsiliyetlerde karşılıklı tahammül ve saygının esas olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Başbakan Küçük, şöyle devem etti:

“Hükümet olarak aldığımız karar ve gerçekleştirdiğimiz icraatlarımızın eleştirilmesi, tartışılması ve hatta sınırları zorlayarak çeşitli demokratik yöntemlerle karşı durulmasına demokrasi anlayışımızın gereği olarak hoş bakabiliriz. Ancak asılsız, mesnetsiz, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan, iftira ve çamur atma yöntemlerine başvuranlara ise gerekli yanıtı vermekten geri kalmayız.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın medyamızda yer alan ve her türlü etik sınırlarını aşan açıklamalarını siyasi sermayesini yitiren muhlisin acizliği olarak değerlendirir, bölge halkından bir kesimin Bakanlar Kurulu’nun dolum tesisine ait izin kararını değil, söz konusu tesisin mekanını sorguladığını gizleyerek, başkanı olduğum hükümet veya kabine üyeleri üzerinde yaratılmak istenen şaibeleri ispata davet ederim.

Hükümetimizin tüm karar ve icraatları, ülke menfaatleri gözetilerek  halkımıza hizmet temeline dayanmaktadır. Şeffaflık ve hesap verebilirlik vazgeçilmezimizdir. Bizler Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak görmekteyiz. Ötesi yöntemlerin adresi, son aylarda yapılan tüm siyasi kamuoyu araştırmaları sonuçlarında açık ara zirvede olan Ulusal Birlik Partisi ve hükümetleri asla olmaz.”