CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Adıyaman'da Alevi evlerine işaretler konulduğunu belirterek, "Bu işaretleri Maraş olayı olmadan önce de yaşamışlardı. Onların hafızalarında böyle acı katliamlar var; acaba yeni Sivaslar, Maraşlar, Çorumlar, katliamlar mı olacak diye? Bunun sorumlusu devlettir, iktidardır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, TBMM'de bir grup CHP'li milletvekiliyle birlikte basın toplantısı düzenledi. 
 

'Davamızın arkasında duralım' 

18 yıl sonra Sivas katliamı davasının zamanaşımına uğratılmak istendiğini ifade eden Akkiraz, "13 Mart günü Sivas katliamının acısını yüreğinde hisseden herkesi, solcuları, Alevileri davalarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Davamızın arkasında duralım" dedi.

Adıyaman

Adıyaman'da evlerin işaretlendiğini kaydeden Akkiraz, "Alevi evlerine işaretler konuldu, bu da oradaki Alevileri endişelendirdi. Nöbet tutuyorlar, korkuyorlar, bu işaretleri Maraş olayı olmadan önce de yaşamışlardı, onların hafızalarında böyle acı katliamlar var; acaba yeni Sivaslar, Maraşlar, Çorumlar, katliamlar mı olacak diye? Bunun sorumlusu devlettir, iktidardır. Önlemini almalıdır" dedi.

Savcılara çağrı yaptı 

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de, geçmişte de benzer işaretlerin yapıldığını belirterek, şöyle dedi: "Biz bunları gördük. Biz bunları Erzincan'da gördük, Maraş'ta gördük. Adıyaman olayını ciddiye almak lazım. Üç beş çocuğun yaptığı bir hareket olarak bunları algılamamak lazım. Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Türkiye'de yeni karışıklıklar yeni çatışmalar yaratılmak istenebilir. O bölgedeki Cumhuriyet savcılarına, mülki idari amirlerine buradan sesleniyorum. Lütfen görevinizi yapınız. Bu işaretleri kimler ne amaçla yaptı, bunların faillerini ortaya çıkarınız ve adalete teslim ediniz."

"Genel Kurul'da 'Kemalist diktatörlük' tartışması yaşandı, ne diyorsunuz?"sorusuna ise Dinçer, "Bu topraklar üzerinde yaşıyorsak ülkemizin kurucusuna saygı göstermek zorundayız. Bu herkesin borcudur. Herkesin namus borcudur. Kurucumuza Mustafa Kemal Atatürkümüze dil uzatanları kınıyorum, lanetliyorum" yanıtını verdi.