Hükümetin yeni çözüm planına göre; Oslo süreci benzeri görüşmeler tekrarlanmayacak. İmralı veKandil devre dışı kalacak. Siyaset dışı kanala itibar edilmeyecek. Tek muhatap ise seçilmişler ve halk olacak.

"BDP baştan bu yana kandan ve gözyaşından yana olduğunu açıkça ortaya koymuştur!"

Başbakan çarşamba günkü grup toplantısında BDP'yi en ağır sözlerle hedef aldı. 'Ama yine de BDPmuhatap alınmaya devam edilecek, siyasetle müzakere teröristle mücadele stratejisinden geri adım atılmayacak' dedi. 

İlk sinyal Beşir Atalay'dan...

Beşir Atalay ise, 'Bizim demokratikleşme adımlarımız da devam ediyor. O bizim kesilmemiş, kesintiye uğramamış bir çalışmamızdır. ama o yönde yeni adımlarımız olacak' açıklamasında bulunmuştu.

İlk sinyali Terörle Mücadeleden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay vermişti. Demokratik açılımda hız kesilmeyeceğini aksine yeni adımlar atılacağını söylemişti.  İşte bu kapsamda Ankara PKK'yı dağdan indirmek, soruna çözüm getirmek için hem içerde hem dışarda çok yönlü çalışmalar yapıyor,  stratejide değişikliğe gitmeye hazırlanıyor...

Tek muhatap Kürt vatandaşlar

Yeni stratejiye göre de artık siyasilerle müzakere yapılacak. Siyaset kanalı dışında kimseye itibar edilmeyecek. Çözüm yeri Parlamento dışında bir adres olmayacak, ama tek muhatap Kürtvatandaşlar alınacak. Güneydoğu’da ve diğer bölgelerde yaşayan Kürt vatandaşlar, PKK ve KCK’nın baskısından kurtarılacak. Zaten bu amaçla doğrudan halk muhatap alınacak ve sivil siyaset kanalıyla çözüm aranacak. Yeni Anayasa'da özgürlüklerin genişletilmesi için daha çok adım atılacak ama Kürtkimliği veya özerklik düzenlemesi olmayacak. Yeni Anayasa, insan haklarını ve vatandaşların kanun önünde eşitliğini esas alacak. Yerel yönetimler güçlendirilecek, uluslararası hukuka dayalı ilkeler esas alınacak.