KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER  

CTP-BG - DPUG HÜKÜMETİ BİTTİ Mİ ?

Kurulduğu günden beri hergün bozuldu bozulacak diye konuşulan ve hergünü hükümet krizi ile devam eden CTP-BG - DPUG HÜKÜMETİ galiba bitti. 
Kıbrıs Manşet'e ulaşan güvenilir kaynaklar bugün saat 11:30 sıralarında Lefkoşa'da 5 yıldızlı bir otelde buluşan DPUG ve UBP yetkilileri hem yerel seçimlerde işbirliği konusunu hem de koalisyon konusunu görüşüyorlar.

RAUF DENKTAŞ ARABULUCU MU ?

Eski Bacanak olan UBP Genel Başkanı Hüseyin ÖZGÜRGÜN ile DPUG Genel Başkanı Serdar DENKTAŞ'ın arasının iyi olmadığı bu sebeple Serdar DENKTAŞ'ın oğlu olan LTB Meclis Üyesi Rauf DENKTAŞ'ın da görüşmede bulunarak arabulucuk yaptığı öğrenildi. 

GÖRÜŞMEDE KİMLER VAR ?

DPUG - UBP görüşmesinde UBP kanadını temsilen Genel Başkan Hüseyin Özgürgün , Genel Sekreter Sunat ATUN ve Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milltevekili Faiz SUCUOĞLU ; DPUG kanadını temsilen ise Genel Başkan Serdar DENKTAŞ ile Genel Sekreter Hasan TAÇOY'a LTB Belediye Meclis üyesi de olan Serdar DENKTAŞ'ın oğlu Rauf DENKTAŞ eşlik ediyor.

HÜKÜMET BİTER Mİ ?

UBP Genel Başkanı Hüseyin ÖZGÜRGÜN'ün geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir televizyon programında biri iktidarda diğeri muhalefette olan iki parti arasında seçim ittifakı olamaz demesi  ; yine siyasi teamüllere göre de iktidar ortağı partilerin herhangi birisinin bir başka muhalefet partisiyle seçim ittifakı yapmasının etik olmadığı gibi söylemlerin dillendirildiği bu dönemde Hükümet konusunun da bu göüşmelerde ele elındığı iddialarını güçlendiriyor.

UBP- DPUG-TDP  Mİ ? DPUG-UBP-TDP Mİ ?

Oluşacak hükümette Başbakanın kim olacağı en önemli sorun . Kıbrıs Manşet'e ulaşan güvenilir kaynaklar hükümet kurulmasında sorun olmadığını ancak Başbakanlık makamının kimde olacağı konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu , hatta bu sebeple Yerel seçim ittifakının bile bozulabileceğini söylüyorlar.

İŞTE ANLAŞILAN BELEDİYELER :

LEFKOŞA : UBP
GÜZELYURT : UBP
GAZİMAĞUSA : DPUG
LEFKE : UBP 
İSKELE :  DPUG

Ayrıntılar azsonra www.kibrismanset.com da.