Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye hükümeti ile ekonomik anlamda yapılan ortak çalışmaların sürdüğünü belirterek, teknik heyetlerin toplantılarının KKTC ekonomisini uzun vadede güçlü bir şekilde ayakta tutmak için devam ettiğini vurguladı.

Tatar, İstanbul’da bir televizyon canlı yayınına katılarak, KKTC ekonomisi ve yapılacak olan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, İstanbul’da A Haber’e katılarak, Can Okanar’ın canlı yayın konuğu olan Tatar, canlı yayında ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi, KKTC ekonomisini anlattı ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Programda, KKTC ekonomisi ile ilgili rakamların gittikçe iyiye doğru gittiği değerlendirmesi üzerine, hükümetin ne gibi çalışmalar yaptığı anlatan Bakan Tatar, “Önemli olan doğruları halkla paylaşmak, kamuoyunu doğru bilgilendirmektir. Biz hükümete geldiğimizde kötü bir ekonomik tablo ile karşılaşmıştık. Büyük bütçe açığı, borçlar vardı. Borçlanarak sürecin devam edemeyeceğini ve artık bir mali disiplin, bütçe disiplini sağlamak zorunda olduğumuzu sürekli halkımızla paylaştık. Kamuoyu yarattık ve şimdi görüyoruz ki rakamlar yaptığımız işlerin doğru olduğunu bize gösteriyor” dedi.

“AB’DEKİ KRİZ, ZAMANINDA TEDBİR ALINMASI GEREĞİNİ GÖSTERİYOR”

Maliye Bakanı Tatar, özellikle AB üyesi ülkelerdeki ekonomik krize ve o ülkelerde hükümetlere karşı yapılan saldırıya dayanan protestolara bakıldığında, alınan sert ekonomik tedbirlerin dikkat çektiğini ifade etti.

Tatar, AB üyesi ülkelerin düştüğü kötü durum ve ekonomilerindeki çöküşün, kendilerine zamanında tedbir alınmazsa ne olacağını gösterdiğini ifade ederek, “Halkımız da bunların bilincinde ve kamuoyunda aldığımız ekonomik tedbirler için doğru yaptığımız ifadesi hakim.
Elbette ki tepkiler olacaktır. Bizlere de bu ekonomik tedbirler nedeniyle tepkiler verilmiştir, ancak herkes zamanı gelince görecektir ki bunlar yapılması gereken doğrulardı” şeklinde konuştu.

Tatar, Türkiye hükümeti ile ekonomik anlamda yapılan ortak çalışmaların sürdüğünü, teknik heyetlerin toplantılarının KKTC ekonomisini uzun vadede güçlü bir şekilde ayakta tutmak için devam ettiğini de ifade etti.

Bakan Tatar, hükümetin bütçe disiplinini getirdiğini, mali disiplin sağladığını ve yerel gelirleri artırmayı başaran bir ekonomi politikası olduğunu vurgulayarak, 1.6 Milyar TL’den 2 Milyar TL’nin üzerine çıkan yerel gelirlere ulaşıldığını kaydetti.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, şöyle devam etti:

“Gelirlerdeki artış ekonominin kayıt altına alınması yönündeki çalışmaların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü de gösteriyor.

Hedefimiz 2012’de gelir artışının sürmesidir. 2012’nin geride kalan 3 ayında ortaya çıkan rakamlar bu artış hedefine ulaşabileceğimiz yönündedir. Gelirlerdeki artışa rağmen halen devam eden bütçe açıklarını da azaltmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

MİLLİYET GAZETESİ VE DEMİRÖREN GRUBUNU ZİYARET

Öte yandan Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye’nin önemli gazetelerinden olan Milliyet Gazetesi’nin yeni sahibi Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ile görüştü.

İstanbul’daki günübirlik ziyaretinde Beşiktaş eski başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in babası Erdoğan Demirören ile görüşen Maliye Bakanı Tatar, Milliyet Gazetesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik başlattığı aylık özel gazete projesinden dolayı kendilerini kutladı ve “KKTC’yi tanıtma gayretlerinizi takdir ediyorum. Umarım KKTC için hayata geçirdiğiniz özel sayı ülkemize önemli kazanımlar sağlayarak, KKTC’nin tanınmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Demirören Holding CEO’su Yağmur Şatana, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu ve Milliyet KKTC temsilcisi Sefa Karahasan’ın da hazır bulunduğu görüşmede Erdoğan Demirören, KKTC için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek Milliyet’in günlük olarak KKTC’ye gelmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.