DP-UG Belediye Meclis Adayı 19.Sıra Derviş Peynirci

1.Şimdiye kadar aktif görev yaptığınız kurum veya kuruluşlar nelerdir?
2006-2010 dönemi Lefkoşa Türk Belediye Meclisi üyeliği yaptım ve birçok sivil toplum örgütünde yöneticilik yapmaya devam etmekteyim. Lefkoşa Belediye Pazarında esnaftım. Şu an emekliyim.

2.Belediye meclis üyeliğine aday olurken hedefiniz neydi?
Lefkoşa’ya ve Lefkoşa halkına hizmet etmek.

3.Günümüz belediyelerinin halka hizmet verdiğine inanıyor musunuz?
Çağdaş ve tam anlamıyla hizmet verildiğine inanmıyorum. Seçilmem halinde daha güzel hizmetlerin Lefkoşa halkına ulaşmasını sağlamak en büyük uğraşım olacaktır.

4.Anavatan Türkiye’de örnek alınması gereken belediye hangisidir?
Her hangi bir belediye ayrımı yapmak bence yanlış olur. Halkına ayrım yapmadan hizmet götüren her belediye örnek alınabilir.

5.Hükümet ve belediye başkanının aynı partiye mensup olmaması belediyeler için dezavantaj değil mi?
Eğer bir ego söz konusu değil ise dezavantaj oluşturmaz. Arzu edilen ve doğru olan hiç bir ayrımcılık yapmadan çağdaş hizmetin vatandaşa ulaşmasıdır.

6.Olası bir çözümde belediyelerin hizmetleri olumlu yönde etkilenir mi?
Elbette etkili olur. Ancak belediye yönetimlerinin bunu iyi benimsemeleri gerekir. Sonuç itibari ile Avrupa ülkesi sayılacak bir devletin, beledi hizmetleri yönünden de belli norumlara uyma zorunluluğu olacak.

7.Belediye meclis üyelerinin, belediye yönetimi üzerindeki etkileri nedir?
Yönetim koltuktan yapılmaz. Ben bunu savunuyorum. Her üyenin elini taşın altına koyması gerekir. Konularla, sorunlarla iç içe olup her konuya öncelikle empati yaparak sonrasında objektif yaklaşımla olayı sentezlemeleri lazım. Her üyenin parti şapkasını bir kenara bırakıp,uyum içerisinde çalışması kaçınılmazdır.