Bakanlar Kurulu’nun yasa gücünde kararnameyle Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) başına getirilen Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, LTB Kültür Sanat Kurumu’nun kapatılmasının asla söz konusu olmadığını açıklayarak “Böyle bir konu ne görüşüldü, ne de bu yönde bir karar alındı” dedi.

LTB görevine gelirken ortaya koydukları hedefler arasında bulunan mali ve idari yapının düzeltilmesine yönelik önemli adımlar attıklarını ve havuzun deliklerini kapattıklarını belirten Dana,  “Tahmin ediyorum ki büyük özveri gösteren belediye çalışanlarımız  Temmuz ayı maaşlarını gününde alacaktır” dedi.

İdari yapıya disipline dayalı bir sistem getirdiklerini ifade eden Dana, bu sisteme uymayanların belediyede tutulmayacağını vurguladı.

40 KİŞİNİN SÖZLEŞMELERİ YENİLENMEDİ

40 kişinin sözleşmesinin yenilenmediğini açıklayan Dana,  kalan 2 kişinin sözleşmelerinin de süre sonunda yenilenmeyeceğini belirtti.

Dana, Sayıştay denetçilerinin halen çalışmalarını sürdürdüklerini, çalışmalar sonucunda gayrı yasal bir durum ortaya çıkarsa bunların yargıya havale edileceğini söyledi

Surlariçi temizliğini alan firmanın görevlerini yerine getirmemesi nedeniyle sözleşmesinin iptaline karar verdiklerini kaydeden Dana, belediyenin alacakları konusunda duyarlılık gösteren Lefkoşa halkına da teşekkür etti.

5 TEMMUZ’DAN BERİ YAPILAN ÇALIŞMALARI BASIN TOPLANTISIYLA ANLATTI

Bakanlar Kurulu'nun LTB Başkanı ve Belediye Meclis üyelerini 90 gün zorunlu izne çıkartan yasa gücünde kararnamesiyle LTB Başkanı'nın bütün sorumluluklarını üstlenen Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, bugün düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri 5 Temmuz’dan bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi, ayrıca LTB Kültür Sanat Kurumu konusundaki iddialara yanıt verdi.

Toplantıda, Dana ile birlikte görevlendirilen komite üyeleri de hazır bulundu.

“ŞAHSIMLA İLGİLİ TARTIŞMALAR… AİLEMİN DE HUZURU KAÇTI”

Kemal Deniz Dana basın toplantısının başında öncelikle şahsı ile ilgili tartışmalar açıklık getirmek istediğini söyledi.

Herkesin adı ve soyadı ile gurur duyduğunu, ancak LTB’deki görevine atandıktan sonra soyadını kullanarak kendisine hakaret edenler olması nedeniyle ailesinin de huzurunun kaçırıldığını ifade eden Dana, “Toplumumuzun kültürüne yakışmayan bu tür yaklaşımları sergileyen tüm kurumları halkımızın vicdanına havale ediyorum” dedi.

5 Temmuz’dan sonra göreve geldikten sonra 4 ana konuda önlemler alınmasına karar verdiklerini belirten Dana, birinci hedeflerinin 6 aydır düzenli maaş alamayan belediye çalışanlarının maaşlarını alıp, bu yöndeki grevin kaldırılması olduğunu ve bunu başardıklarının altını çizerek, “Buradan gerek mali, gerekse idari yöndeki katkılarından dolayı İçişleri Bakanlığı’na ve Hükümetimize teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“123 KİŞİNİN DURUMU HAFTA İÇİ NETLEŞECEK”

İkinci önemli konu ise işten durdurulan 123 kişinin durumu olduğunu ifade eden Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, bu konuda İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Başbakan İrsen Küçük’le söz konusu 123 kişinin yasal şekilde belediye bünyesinde tutulmasına yönelik bir çalışma yaptıklarını ve konunun hafta içerisinde netleşeceğini vurguladı.

Üçüncü önemli konu ise sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı ödemelerinin yatırılmaması nedeniyle çalışanların yaşadığı mağduriyet olduğunu anlatan Dana, Sağlık Bakanı ve Çalışma Bakanı ile yaptıkları görüşmeler sonrası, çalışanların yeniden sağlık hizmetİ almasının sağlandığını, yatırımların yapılması için de Ağustos ayı içerisinde bir ödeme planı ortaya koyacaklarını belirtti.

SÖZLEŞMENİN 30 MADDESİNE UYULMADI

Uzun zamandır gündemde olan Surlariçi’nin temizlenmesi konusuna da değinen Kemal Deniz Dana, Surlariçi’nin temizlik ihalesini alan şirketin sözleşmede yer alan 30’a yakın maddeyi yerine getirmemesi nedeniyle belediye hukukçuları ve Başsavcılıkla yaptıkları istişareler konusu, söz konusu şirketin sözleşmesini iptal etme kararı aldıklarını, konunun şu anda yargı sürecinde bulunduğunu anlattı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin Surlariçi’nde yaptığı inceleme sonucunda kendilerine yazdıkları raporda, “çok miktarda çöp bulunması nedeniyle hepatit A ve tifo gibi salgın hastalık uyarsında bulunduğunu, bu nedenle çöplerin derhal kaldırılıp dezenfekte çalışması yapılması gerektiğini” ortaya koyduğunun altını çizen Dana, “Raporu değerlendirdikten sonra daha fazla zaman kaybetmemek için Cumartesi günü ekiplerimiz Surlariçi’ne girdi ve 8 saat gibi bir sürede Surlariçi temizlendi. Pazartesi gününden itibaren de Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin katkılarıyla ilaçlama çalışmalarına başlanmıştır” dedi.

Belediyenin mali yapısını düzeltme çalışmaları çerçevesinde LTB’nin araçlarının denetim altına alındığını, bu çerçevede gereksiz yere kullanılan çok araç olduğunun görüldüğünü ifade eden Dana, bu konuda başlattıkları çalışma sonucunda fazla olan araçların satışa çıkarılacağını açıkladı.

İşe gelmeden maaş alanlar olduğu iddiaları konusunda da çalışma yaparak girişi çıkışları disiplin altına aldıklarını ve çalışanların buna büyük uyum gösterdiğini anlatan Dana, bu disipline uymayan 2 kişinin istifa ettiğini belirterek, böyle kişiler olursa onlarla da yollarını ayırmaya kararlı oldukları uyarısında bulundu.

LTB KÜLTÜR SANAT KURUMU… “KARANLIKTAN AYDINLIĞA AÇILAN IŞIK”

LTB Kültür Sanat Kurumu konusunda son günlerde, şahsını ve görevlendirilen arkadaşlarını hedef alan, kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapıldığını da savunan Dana, “Biz kesinlikle sanata karşı değiliz ve sanatın karanlıkta aydınlığa açılan bir ışık ve pencere olduğuna inanıyoruz. Lefkoşa Belediyesi Kültür Sanat Kurumu’nun kapatılması asla ve asla söz konusu değildir” dedi.

Lefkoşa Belediyesi Kültür Sanat Kurumu’nda çalışan ve sanata hizmet eden 50’ye yakın tiyatrocu ve sanatçının diğer çalışanlar gibi maaşlarını aldığını anımsatan Dana, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun kapatılması değil, daha rahat ve huzurlu çalışabilmeleri için bir takım projeler üzerine çalışmaya başladıklarını belirterek, tüm sanat emekçilerine belediye adına teşekkür etti.

Belediyenin geçtiğimiz dönemde Lefkoşa Belediyesi Kültür Sanat Kurumu’na yaptığı katkılar hakkında bilgiler veren Dana, belediyenin içine düştüğü mali sıkıntı nedeniyle bu yardımların bu dönem için imkansız hale geldiğini ifade etti.

“LEFKOŞA’DA SANATIN DURMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Lefkoşa Kaymakamı Dana “Şu anda Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yardıma ihtiyacı var. Hedefimiz el birliği ile mali sıkıntıları aşıp yeniden sanatçılarımıza katkı yapmaya başlamaktır. Lefkoşa Belediyesi Kültür Sanat Kurumu’nun kapatılması asla ve asla düşünülmedi, öyle bir karar da alınmadı. Biz her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağız. Lefkoşa’da sanatın durmasına izin vermeyeceğiz, sanatın eskisinde daha iyi bir noktaya gelmesine katkı koyacağız. İlgili bakanlıklarla görüşülerek gerekli katkıların alınması sağlanacaktır ” dedi.