Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) bünyesinde faaliyet sürdürmekte olan Barış Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Kıbrıs sorununda son durum” konulu konferans CTP Güzelyurt İlçe Merkezinde gerçekleştirildi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Tufan Erhürman, Niyazi Kızılyürek ve Özdil Nami’nin konuşmacı olarak yer aldıkları konferansın konuşmacılarından olan Kıbrıslı Rum gazeteci Andreas Parashos’un rahatsızlığı nedeniyle konferansta katılamazken, konferans yine de hem Türkçe hem de Rumca olmak üzere iki dilde gerçekleştirildi.

ÖZDİL NAMİ

Konferansın ilk konuşmasını, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın toplumlararası görüşmelerdeki Özel Temsilcisi olan CTP milletvekili Özdil Nami yaptı. Özdil Nami çapraz oy konusuna ilişkin bilgiler verdi.

Çok taraflı konferans koşullarının yerine getirilmediğine de dikkat çeken Nami, “Greentree zirvelerinin her ikisinde de, zirve sonuç bildirilerinde “iç sorunlar çözülecek ve ancak o zaman çok taraflı konferansa gidilecek” şeklinde açıklama yapılmış ve sayın Eroğlu bu açıklamalara onay vermiştir. Bu uzlaşıların altında imzası vardır. Bu büyük bir hata idi. Bu cümle orda dururken ve altında da Eroğlu’nun imzası varken çok taraflı konferansı toplayabilmek mümkün olamaz” dedi.