Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Hasan Bozer, Rekabet Kurulu’nu kabul etti.

Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç, yeni oluşan bir birim olarak iktisadi konularla olduğu kadar hukuksal konularla da ilgilendiklerini belirterek, kurulun görev alanlarından birinin de rekabet savunuculuğu olduğundan dolayı yasama organıyla yakın ilişkiler içerisinde bulunmaları gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Hasan Bozer, ise Rekabet Yasası’nın Mart 2009’da onaylandığını anımsatarak, yasa üzerinde ciddi şekilde emek harcandığını ve çalışır olsun diye ana felsefeler koyularak en doğrusunu yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Bozer, mükemmel olmayacağının bilinciyle yaşam içerisindeki uygulamaları gördükçe yasanın rötuşlanıp düzenlenebileceğini ifade ederek, bu yasayı  ülkenin ihtiyacını karşılamak üzere temel yasa olarak kabul ettiklerini vurguladı.

Yasanın uygulamadaki zorluklarının da bilincinde olduklarını ifade eden Bozer, bu yasanın kabaca tanımının “serbest piyasanın hakemi” olduğunu bu nedenle de kurula ceza yetkisi verildiğini belirtti.

Bozer, yaşam standardı açısından bu yasanın çok önemli olduğunu, hatta bürokrasinin hantallığında geç kalınmış bir adım olduğunu ifade ederek, Özelleştirme Yasası’nın geçtiği bu günlerde Rekabet Kurulu’nun öneminin de arttığını söyledi.

Bozer, Rekabet Kurulu’nun varlığını hissettirmesi ve hakemlik görevini en iyi şekilde yapacağını kamuoyuna göstermesi gerektiğini ve kendilerinin bu kurula çok güvendiğini kaydetti.