Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, CTP  Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak’ın dün Meclis’e eşekle gelmesini, hükümete karşı kendine özgü bir protesto şekli olarak değerlendirdi.

Meclis binasının eylem yeri olmadığına, Albayrak’ın  hoşgörü neticesinde içeriye alındığına dikkati çeken Bozer “Yoksa bizim orda yeterince görevlimiz de vardı. Ama içeriye alınması hata oldu belki. Belki değil hataydı” dedi.

GAÜ Öğretim Üyesi Murat Karayalçın başkanlığındaki heyeti kabulü sırasında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Bozer “Demokrasi ve hazım dediğimiz olay budur. Onları da demokrasi çerçevesinde değerlendirmek gerekir” dedi.

Bozer şöyle konuştu:

“Orda bence biraz demokrasinin dışına taştığımız nokta, (giriş kapısına kadar gelip bina dışında  basın açıklamasını yapabilirdi.) avluya kadar getirmesiydi. Bu doğru değildi ve benim tepkim o noktadaydı. Yoksa her türlü şiddet içermeyen tepki demokrasinin kalıplarına girer felsefesini taşıyorum.. Sayın Albayrak ana giriş kapısının önünde bir açıklama yapsaydı, benim de başkan olarak diyeceğim hiç bir şey olmazdı.”

Meclis binasının içinin eylem yeri olmadığını ve olmaması gerektiğini vurgulayan Bozer “O kadar bir birimize hoş görülü davranıyoruz ki, bizim orda polislerimiz olduğu halde onlar da her hangi bir şiddet kullanmama ve tepki koymama adına, hata yapma pahasına müsaade ettiler ve içeri alındı.  Yoksa bizim orda yeterince görevlimiz de vardı. Ama işte o aşırı tolerans, aşırı müsamaha ve aşırı hoşgörünün bir sonucu olarak içeriye alındı. O hata oldu belki. Belki değil hataydı. Ama o dün oldu bitti. Biz onlara da takılı değiliz, bugünü ve yarını yaşayacağız” şeklinde konuştu.