Başbakan İrsen Küçük, 14 Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivaline katılmak üzere KKTC’ye gelen konuk heyetleri kabul etti.

Festival Genel Koordinatörü Osman Fırat, bu yıl 14 Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ni, dünya çocukları KKTC’de sloganıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl festivale katılmak üzere KKTC’ye 8 ülkeden 11 grubun geldiğini söyledi.

23 Nisan’ın Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ilk ve tek gün olduğunu kaydeden Fırat, Atatürk’ün bugünün çocuklarının yarının geleceği olduğunu görerek onlara bir bayram hediye ettiğini, 23 Nisan’ı kutlamanın Atatürk’ün izinden gidildiğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük ise, festivalin önemli bir etkinlik olduğunu, dostlukların küçük yaşlarda başladığını, toplumların kültürlerini izlemek ve anlamak bakımından bu tür yakınlaşmaların çok önemli olduğunu kaydetti.

Dünya gençliğinin her platformda bir arada bulunması gerektiğini söyleyen Küçük, KKTC’nin spor karşılaşmalarına katılmasına engel olan ambargoların bu şansı yok ettiğini, ancak her şeye rağmen KKTC’yi birçok ülke insanının bu tür etkinliklerle ziyaret etme imkanı bulduğunu belirtti.

Küçük, KKTC’nin, demokratik, bir hukuk devleti olduğunu ve bu vesilelerle çocuklar aracılığıyla duyurma imkanı bulduklarını anlattı.

Atatürk’ün büyüklüğünün 23 Nisan gibi önemli günlerde bir kez daha ortaya çıktığını belirten Küçük, bu etkinliklere katılan çocuklara ve gönderen ülkelere teşekkür ederek, buradaki günlerini güzel geçirmelerini ve kurdukları dostlukların kıymetini bilmelerini temenni etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Küçük konuk ekiplerin getirdiği hediyeleri kabul ederek çocuklara hediyeler verdi.