Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, KKTC Atıcılık Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, KKTC Atıcılık Federasyonu Başkanı Arif Cankurt  ziyarette yaptığı konuşmada, yurt dışında atıcılığın önemli bir sektör olduğunu, KKTC’de de  gelişim sağlanırsa turizm  açısından önemli bir katkı olabileceğini söyledi.

KKTC’de olimpiyat seviyesine gelen yetenekli atıcılar bulunduğunu, atıcılık sporunun bireysel olarak KKTC’ye isim getiren en önemli spor dalı oluğunu vurgulayan Cankurt, poligon yapılan yerin karşısındaki tepenin ağaçlandırılması için Tarım Bakanlığı’ndan destek beklediklerini söyledi.


AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, yeni göreve gelen Arif Cankurt ve yönetim kuruluna başarılar diledi ve atıcılık sektörüne önemli kazanımlar sağlanacağından emin olduğunu söyledi.

Atıcılığın hızla geliştiğini, katılım sayısının arttığını belirten Amcaoğlu, KKTC’de dünyada yarışabilecek yetenekte olan gençler ve yetişkinler olmasından gurur duyduğunu, Özden Tunçkol gibi isimlerin başarılar sağladığını anımsattı.

Amcaoğlu, bu çalışmalara elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu, bir müddet önce Tarım Bakanlığı’na ait bir arazinin tahsis edildiğini, bu arazi üzerinde uygulanacak proje ile uluslararası bir tesise sahip olunabileceğini belirtti.