Ulusal Birlik Partisi Gönyeli Belediye Başkan Adayı Olgun Amcaoğlu belediye meclis üyesi adayları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Seçim manifestolarını açıklayan başkan adayı Amcaoğlu; ‘Başkanlığına talip olduğumuz Gönyeli belediyesi bizden çok şey bekliyor ‘dedi ve temel belediyecilik kriterleri yanı sıra ‘geleceğin yönetilmesi’ konusuna da yoğunlaşacaklarını söyledi.

Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi Gönyeli UBP Belediye Başkan Adayı Olgun Amcaoğlu ve UBP Belediye Meclis üyesi adayları bir basın toplantısı ile hem seçim manifestosunu açıkladılar hem de önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri kamuoyu ile paylaştılar.

Amcaoğlu basın toplantısında, “Gönyeli’ye yeni bir el değmesi gerektiğini, Gönyeli’nin Başkent Lefkoşa’nın hemen yanı başında hızla artan nüfusu ile artık bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini ve bu bağlamda da çağdaş bir kent için yapılması gerekenleri yapma adına aday olduğunu bu meyanda yapılması gerekenleri uzman ekipleri ile uzunca bir süre üzerinde çalışıp projelendirdiklerini söyledi.

Amcaoğlu “ Gönyeli bugün 25 bin nüfusa hitap ediyor. Tüm yolların kesiştiği noktada. Dolansıyla Gönyeli’de yapılması gereken çok şeyler var. Biz tüm bunların ön hazırlıklarını yaptık. Kısmet olursa tüm projeleri 30 Haziran’dan sonra hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmasında Gönyeli Belediyesinin KKTC’deki 28 belediye içinde en pahalı belediye olduğuna vurgu yapan Amcaoğlu “biz iddia ediyoruz ki kaliteli hizmeti daha ucuza vatandaşlarımıza sunacağız. Bugün Gönyeli sakinleri büyük bedeller ödeyerek hizmet satın alıyorlar. Biz hazırladığımız ekonomik projelerle bunu en azami miktara düşüreceğiz ve böylelikle Gönyeliyi KKTC’nin en pahalı belediyesi olmasından kurtaracağız” dedi.

Son günlerde Gönyeli’de arka arkaya pek çok girişim yapıldığını belirten Amcaoğlu, bunların birçoğunun seçime yönelik olduğunu da savundu. Amcaoğlu, Gönyeli’ye makyaj yapıldığını ifade etti. Gönyeli Belediyesi’nin personel sayısı ve bütçe dengesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Amcaoğlu, zaman zaman gereksiz hizmet alımlarıyla bütçeye ek külfet getirildiğini belirterek bu durumu örnekledi.


Konuşmasının ardından belediye Meclis üyesi adaylarını tanıtan Amcaoğlu, daha sonra projelerini açıkladı. Amcaoğlu en önemli projenin kent konseyi oluşturma projesi olduğunu belirterek, vatandaşla iç içe bir belediyecilik anlayışı güttüklerini vurguladı.