İsveç merkezli otomobil firması SAAB ile ilgilenen Türk firması Brightwell, anlaşmaya varırsa tesislerin bir bölümünü Türkiye'ye taşımayı düşünüyor.

İsveç merkezli otomobil firması SAAB ile ilgilenen Türk firması Brightwell, anlaşmaya varırsa tesislerin bir bölümünü Türkiye'ye taşımayı düşünüyor. Bunun için Ege ve Marmara Bölgesi'nde yer bakan şirket, özellikle İstanbul, Kocaeli ve İzmir'de araştırma yapıyor. Alphan Manas'ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Brightwell'in SAAB ile görüşmelerini ortaklarından Zamier Ahmed yapıyor. Ahmed, "SAAB'ı satın almak istiyoruz. Pazarlığımız devam ediyor." dedi.

İsveç medyası, bir süre önce iflasını açıklayan İsveç merkezli otomobil firması SAAB’ı Brightwell isimli bir Türk firması tarafından satın alınacağını duyurdu. İsveç’in resmi haber ajansı TT tarafından geçilen bu konudaki haber, firma yetkilileri tarafından da doğrulandı. Cihan'ın konuyla ilgili sorularını cevaplayan Brightwell'in ortaklarından Zamier Ahmed, “Evet, SAAB’ı satın almak istiyoruz. Yaşanan sürece rağmen kaliteli bir marka olduğuna inanıyoruz. Ciddi bir geçmişi olan önemli bir marka. Özellikle kaliteli mühendisliğiyle öne çıkan bir marka olduğunu düşünüyoruz. SAAB yetkilileriyle pazarlıklarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Brighwell firmasının ortaklarından Zamier Ahmed, SAAB’ı satın almaları halinde İsveç’teki tesislerin büyük bir bölümünü Türkiye’ye taşımayı planladıklarını da söyledi. Türkiye’de kuracakları yeni tesisler için Ege ve Marmara bölgesini düşündüklerini ifade eden Ahmed, İstanbul, Kocaeli ve İzmir gibi şehirlerde araştırmalar yaptıkları bilgisini verdi.