KKTC’de dün yapılan yerel seçimlerde en sürpriz ve en çarpıcı sonuç, Girne’nin turistik kasabası Alsancak’ta yaşandı. Belediyenin icraatlarından memnun olmayan 38 yaşındaki Alsancak sakini Fırat Ataser, bağımsız aday oldu ve Başbakan Erdoğan’ın seçim müziği dombrayı kendine uyarlayarak sandıkta büyük partilerin adaylarına iki misli fark attı.

Seçmenden yüzde 52 oy alan Ataser, Ada’nın en genç belediye başkanı oldu.

Alsancak’ta inşaat sektöründe çalışan iki çocuk babası Fırat Ataser, aldığı oy oranına birçok kesimin şaşırdığını belirterek, zafere giden yolda nasıl ilerlediğini Hürriyet’e anlattı.

DAVUDİ SESLİ ŞARKICI

Türkiye’deki yerel seçim sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim müziği Dombra’yı sürekli dinlediğini söyleyen Ataser, “3 arkadaş oturduk, Kıbrıslı yerel sanatçı Arif Edizer’in davudi sesi, Başbakan Erdoğan’ın seçim müziğindeki ses ile aynıydı. Bir başka arkadaşım sözlerini yazdı ve ortaya seçim klibi çıktı” dedi.
Fırat Ataser’e uyarlanan seçim şarkısı, Alsancak ve Girne’de uzun konvoylar halinde günlerce sokaklarda turladı.


İNGİLİZLER DE BEĞENDİ

Kulaklara aşina olan müzik bölgede Fırat Ataser ismiyle özdeşleşti. Alsancak’ta daimi olarak ikamet eden ve oy kullanma hakkı bulunan İngilizlerin de büyük beğenisini topladı. Alsancak’a milli park da dahil bir çok proje hazırlayan Ataser, son bir ayda günde 4-5 saat uyuduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

‘PARTİM VE SPONSORUM YOK’
“Anneneler gününde eşimle birlikte ev ev dolaşıp karanfil dağıttım. Arkadaşlarım babalar gününe özel klip de hazırladı. Halkımıza sadece şikâyet değil, projeler hazırladım ve nasıl yapacağımı anlattım. Alsancak’ta 11 tane turistik otel var. Her yıl binlerce turist geliyor ama çevre pislik içinde. Yol, su, temizlik ve hizmet için yola çıktım. Projelerime nereden kaynak sağlayacağımı da kapı kapı anlattım. Gençler bana tam destek verdi. Son 8 günde 8 kilo zayıfladım, 76 kilodan 68 kiloya indim. Bir siyasi partinin adayı değilim ve arkamda da büyük sponsorlar yok. İnanınca ve teslim olmayınca zafere ulaştık. Bu zafer benim değil, bana inananların.”

Alsancak’ın bağımsız adayı Fırat Ataser, iktidardaki Cumhuriyetçi Türk Parti (CTP) ve ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adaylarından iki misli fazla oy alarak yeni başkan oldu.

Hürriyet