25 Haziran 2009'da ölüm haberi verildiğinde bütün dünya şaşkınlık içinde 'yalan haber' diye düşünmüştü. Dünyanın en tanınmış ismi, tüm zamanların en çok satan sanatçısı, en önemlisi hala Pop'un Kralı olan Michael Jackson, bugün mezarı başında anılıyor.

Jackson'ın hala en çok konuşulan isimlerden biri olması ise ne sadece müziği ne de sansasyon yaratan ölümü. Michael Jackson, ölümünün üzerinden tam beş yıl geçtiği halde, hala müzik sektörünün en çok kazanan isimlerinden aynı zamanda.

2009 yılında, dünya turnesine hazırlanırken öldüğünde ardında 500 milyon dolarlık bir borç bırakan Jackson, bu yıl itibarıyla, mirasçılarına 700 milyon dolardan fazla kazandırdı.

'Michael Jackson Inc.' adlı bir kitap yazan Zack Greenburg, efsane sanatçının gelirlerinin 'Michael Jackson Estate' adlı şirkette toplandığını, gelirlerin önemli bir kısmının da Jackson'un hayatının son döneminde aldığı borçları ödemek için kullanıldığını yazdı.

1982'de Thriller adlı albümünü çıkararak yılda 100 milyon dolar kazanmaya başlayan süper yıldızın, çıkamadığı dünya turnesinin hazırlıklarını kapsayan kamera arkası çekimlerden oluşan "This is It" adlı belgesel filmi, dünya genelinde 200 milyon dolarlık gelir getirmişti.

Sony de ölümünden birkaç ay sonra mirasçılarla bir anlaşma imzalayarak, 10 yıl içinde 7 ayrı Michael Jackson albümü çıkarmayı taahhüt etmiş ve karşılığında 200 milyon dolar ödemişti.

Guinness Rekorlar Kitabı'na adı en fazla yazılan isim olan Jackson, hayatına dair hep tartışmalı olmuş konular, hakkındaki şehir efsaneleri ve davalar ile gerçek bir 'efsaneydi'.