Güneş'in haberine göre TRT1'in dev bütçeli dizisi Diriliş “Ertuğrul”un hazırlıkları tamamlandı. Yapımını Tekden Film ’in üstlendiği dizi TRT'nin 50., Türk sinemasının da 100. yıldönümü dolayısıyla çekiliyor. Yapımcılığına ve senaristliğine Mehmet Bozdağ ’ın imza attığı Diriliş “Ertuğrul” dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp ’lerinin Tapınak Şövalyeleri, vahşi Moğollar ve acımasız Türkmen beylerine karşı mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği ’ni kurma sürecini konu alıyor.

Oyuncular eğitim aldı

Aksiyon sahneleriyle oldukça iddialı olan dizi için oyuncular, aylarca özel hocalar ve yabancı koreografi ekiplerinden at binme ve kılıç kullanma eğitimi aldı. Dizi için ayrıca Beykoz Kundura Fabrikası ve Riva ’da 13. yüzyıl dönemi inşa edildi. Yakında TRT 1 ekranında yayınlanacak olan dizide Ertuğrul Bey ’i Engin Altan Düzyatan, eşi Halime Hatun'u ise Esra Bilgiç oynayacak.

Yönetmen koltuğunda Burak Cem Arlıel oturacağı dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut'tan oluşan güçlü bir oyuncu kadrosu rol alıyor.