Kuliste farkında olmadan onun taklidini yapmıştım. Bir hafta sonra dizide rol verdiler...

Küçükçekmece'de iki yıldır Türkiye'nin yüzünü güldüren isimleri ağırlayan söyleşi programı "Yüzümüzü Güldürenler"e bu ay tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının sevilen ismi usta sanatçı Demet Akbağ konuk oldu.

Söyleşide, Türk Tiyatro tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan sanatçı Demet Akbağ, tiyatroya merakını ve geçmişini şöyle anlattı :

"Radyo tiyatrosu döneminin çocuğuyum. Bu sevdanın içine düşmemin sebebi sinema meraklısı babaannemdir. Babaannem bayramlarda, anneme kardeşimi ve beni bahane edip, bizi alıp sinemaya götürürdü. Ben gittiğimiz filmlerden etkilenip eve gelince, Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Türkan Şoray olurdum. Üç filmi birbirine karıştırır farklı karakterler olurdum. Hatta Malkoçoğlu bile oldum. Ne görürsem onu oynardım. Çok fazla özel tiyatroda ustalarla çalıştım. Bu bana çok şey kattı. Bu tip mesleklerde okuldan ziyade usta-çırak ilişkisi daha önemlidir. Okul teorik olarak tabii ki çok önemli ama okulu seyirci bitirtir, oyuncuya. Çok iyi gözlemlerdim, algım açıktır, her oyuna çok erken giderdim. Yıldız Kenter'le çalışma fırsatım oldu. Okuldayken, Yıldız hoca bana Arzu Tramvayı oyununda ufak bir hemşire rolü teklif etti, o an ruhumu teslim ediyordum, çok mutlu olmuştum".

İBRAHİM TATLISES TAKLİDİYLE KEŞFEDİLDİM
Bir söyleşi olmaktan çok öteye giderek, komedi tadında bir oyun havasının olduğu sohbette, Akbağ katılımcıları oynadığı tiyatro oyunlarından sahnelediği diyaloglarla kahkahaya boğdu. Yeteneğinin keşfedildiği dönemleri anlatan Akbağ, "TRT'de bir kuşak programı 'Baldızla Bacanak' oynuyordu. Bana küçük bir hemşire rolü verdiler. O dönemde, İbrahim Tatlıses yeni yönetmen olmuştu. Bize sürekli ondan bahsediyorlardı. Bende kuliste farkında olmadan onun taklidini yapmıştım. Bir hafta sonra 'Baldızla Bacanak' dizisinde Düriye karakteri olarak beni kadroya aldılar. Onun taklidini yaparken, beni keşfettiler. Bana yaptığı bu kıyaktan haberi yoktur"diye konuştu.