İsrail Savunma Kuvvetleri'nin resmi Twitter hesabı @IDFSpokesperson'dan dün atılan ve İsrail'in Suriye'nin havalimanlarına bombardıman düzenlediğini ifade eden bir tweet petrol piyasasını altüst etti.








Tweet'te, "10 Ekim #YomKippur73: İsrail Hava Kuvvetleri Sovyet silahlarının Suriye ordusuna ulaşmasını önlemek amacıyla Suriye'deki havalimanlarını bombaladı" denildi. Tweet'in sonunda da savaşın günbegün nasıl geliştiğini anlatan bir siteye yönelen linkler paylaşıldı.
 

 

Aslında amaç Yom Kippur Savaşı'nın 40'ıncı yıldönümünü anmaktı. Ancak olayın yeni bir şeymiş gibi algılanması ortalığı karıştırdı.

Petrolün varil fiyatı bir anda 1 dolar yükseldi. Yatırımcılar bir anda haber sitelerine ve sosyal medyaya akın etti. Tweet'in tarihsel bir olaydan bahsedildiğinin anlaşılmasının ardından da petrol fiyatları yüksek seviyesini korudu.

İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, yaşanan krizle ilgili açıklamasında, "Bunun bizim Yom Kippur Twitter serimizin bir parçası olduğu ortada. Gerçekler de ortada ve kolayca okunabilir durumdalar. Bu durum tweet'in kendisinden daha açık" diye konuştu.