Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve TC Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katkılarıyla, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve bu fuarla eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek olan 16. Uluslararsı İş Forumu Kongresi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de temsil edilecek.

MÜSİAD Kıbrıs Temsilcisi Okyay Sadıkoğlu, 11-14 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi CNR-EXPO Center’da düzenlenecek olan fuarla ilgili bu sabah Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantının açılışında, gelişen Türkiye ekonomisi ve MÜSİAD’ın kuruluş ve faaliyetlerini konu alan kısa bir tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra söz alan MÜSİAD Kıbrıs Temsilcisi Okyay Sadıkoğlu, Türkiye sayesinde  MÜSİAD vasıtasıyla KKTC’nin İslam ülkelerinde Pazar bulabileceğine vurgu yaptı.


SADIKOĞLU: KIBRISLI TÜRK İŞADAMLARI İÇİN BULUNMAZ FIRSAT


Bu yılki fuarda KKTC’nin bir stant ile temsil edileceğini de anlatan Sadıkoğlu, fuarı KKTC’de üretilen ancak pazar sıkıntısı duyulan ürünlerin İslam ülkelerinde pazarlamak, uluslararası markaları ve Türkiye’nin meydana getirdiği markaları KKTC’ye getirmek ve Türkiye’de üretilip Güney Kıbrıs’ta satılan markaların ana bayiliklerinin Kıbrıslı Türk işadamlarının alması olarak üç bacakta ele aldıklarını söyledi.

Fuarın ülke turizminin, üniversitelerinin, gelişen sağlık sektörünün, inşaat sektörünün ve pazar sıkıntısı çeken yerli ürünlerin  tanıtılması ve pazar bulması açısından önemine de işaret eden Sadıkoğlu, İşadamlarına, imalatçılara ve turizmcilere fuara katılmaları için çağrıda bulundu. Fuarla ilgili basın toplantısına basının yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.