PTE Academic sınavına katılan adaylar, sınav sonuçlarını yüksek lisans, doktora, hazırlık atlama, yurtdışı eğitim ve İngiltere ve Avustralya göçmenlik ve vize başvurularında kullanabilmektedirler.

Sınavın; 24 saat kalana kadar kayıt olunabilme, kendi alanında en uygun fiyatlı sınav olması  (KKTC fiyatı: PTE-A: 220USD – KKTC’de diğer denk sınavlardan daha uygun fiyat sunulmaktadır),   Adayların %85’inin sınav sonucu 30 saat içinde açıklanması gibi avantajları bulunmaktadır.

Ayrıca Sınav puanlamasında objektifliğin korunması adına tüm bölümler yapay zekâ sistemi tarafından değerlendirilmektedir.  Ek bir ücret ödemeden sınırsız sayıda bütün üniversitelerle puan paylaşım imkânı sağlamaktadır.

PTE Academic, 4-6 kişilik sınav odalarında, sağlık güvenliği kapsamında akustik ses yalıtımı yapılmış kabinlerde alınmaktadır.

Sınavın dünyada kabul edilirliğini özetleyecek olursak; İngiltere’de Pre-sessional, foundational, degree ve above degree dahil tüm eğitim başvurularında ve tüm vize başvurularında (PTE-UKVI) istisnasız kabul edilmektedir.

Amerika’da Harvard, Yale ve Stanford Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu üniversitelerin 2000’den fazlası kabul etmektedir.

Kanada’da British Columbia, Concordia, McGill gibi önde gelen üniversiteler dahil, Kanada üniversitelerinin %91'i kabul etmektedir.

Avustralya’da tüm üniversiteler kabul etmektedir. Ayrıca tüm vize ve göçmenlik başvurularında kabul edilmektedir.

Almanya’da üniversitelerin %70’i kabul etmektedir.

İrlanda’da üniversitelerin istisnasız tamamı kabul etmektedir. (Liselerde kabul durumu %98)

Ayrıca merkezimizde LNAT (National Admissions Test for Law) ve GMAT (Graduate Management Admission Test) gibi bir çok uluslarası sınav da verilebilmektedir. Detaylar ve verilen sınavlar hakkında bilgi için : https://home.pearsonvue.com/Test-takers.aspx

Daha detaylı bilgi 0392 661 1999 telefon numarasından ve [email protected] adresinden edinilebilmektedir.

KKTC’de sınav tarihleri ve kayıt işlemleri için aşağıdaki linkleri takip edebilirsiniz: https://pearsonpte.com/

Search by location: Cyprus --> Select: Middle East Technical University - Northern Cyprus