Üniversitelerin petrol mühendisliği bölümü öğrencilerinin bildirileri ile katılacağı Poster sunumlarının da yer aldığı Kongre kapsamında, SPE Öğrenci Yarışması da yapıldı. Bu yarışmada ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerinden Thraiye Hemed üniversite öğrencileri kategorisinde birinci olurken, Usama Waseem ise ikincilik ödülü aldı. Mezun öğrenci kategosinde ise yine ODTÜ Kıbrıs mezunu Ahmed Magdy birincilikle Kampusumuzu gurulandırmışlardır.

Sektörde oluşan büyük talebe cevap bulmak üzere düzenlenen Kongre, petrol ve jeotermal endüstrisindeki tüm paydaşların akademik ve teknik konular ile mevzuat alanlarındaki bilgi ve tecrübelerini paylaştığı, dünyadaki tüm gelişmelerin tartışıldığı bir ortam sunmuştur.

Türkiye bölgedeki önemli bir doğal gaz ve ham petrol tüketicisi ve son zamanlarda gündemde alan Karadeniz ve Doğu Akdeniz gelişmelerinin aktif oyuncusu olmasının yanında fiziki ve hukuki altyapısı ile en gelişmiş pazarlar arasında yer almaktadır. Enerji piyasasındaki düzenlemeler, Türk Petrol Kanunu ve ilgili yönetmelikler ile halen çok kısıtlı olan yerli arama ve üretim yatırımlarının kara ve deniz alanlarında artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, petrol endüstrisinde teknik ve bilimsel gelişmelerin yakından takıp edilmesine ve bunlara katkı sunulmasına ihtiyaç vardır.