Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin sekizinci Cuma Semineri "Ekoloji, Eko Turizm ve Kültürel Koruma" (Ecology, Ecotourism and Cultural Preservation) başlığıyla Büyük Konuk eko köy projesinin kurucularından İsmail Cemal tarafından gerçekleştirildi.

 

GAÜ 2013-2014 Akademik yılı Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Cuma seminerlerinin "Uygulamada Araştırma" başlığıyla gerçekleştirdiği tema çerçevesinde ve Girne Amerikan Üniversitesinin doğa ve çevre yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen seminerde, İsmail Cemal ekoturizm kavramı ve bu kavramın agro-turizm ile olan farkı üzerine teorik bilgiler aktarırken, Büyük Konuk'da uygulanan projelerden örnekler vererek ekoturizmin ekolojiye ve kültürel korumaya katkılarına değindi.

 

İsmail Cemal günümüzün en büyük sorunlarından olan çevre kirliliği ve doğaya verilen zararlar konusunu gündeme taşırken, çevreye zarar vermeden gelişmenin gerçekleşebildiğinin altını çizerek, doğa dostu mimarlığın gerçekleşebilmesi için duyarlılığın artırılması gerektiği konusuna vurgu yaptı. Avusturalya'da çevreye saygılı ve doğa dostu yapı yapma alanında eğitim aldığı ve faaliyet gösterdiğini belirten Cemal, bu alandaki deneyim ve bilgilerini GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle paylaşmaya hazır olduklarını ileterek, bu konulara hassas yeni nesil mimarlarin yetiştirilmesinin önemi nedeniyle GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesiyle bu alandaki işbirliğinin önemine dikkat çekti.

 

Seminerin sonunda Girne Amerikan Üniversitesi Resim Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Adil, İsmail Cemal'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, teşekkür plaketini takdim etti.