Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, açık bir terör saldırısı altında olduklarını söyledi.

Viyana polis teşkilatı Twitter hesabından yaptığı açıklamada çok sayıda uzun namlulu silahlı saldırganın olduğunu belirtti.

Açıklamada, 6 noktada çatışma yaşandığı, bir saldırganın etkisiz hale getirildiği, bir kişinin öldüğü ve 7'si ağır 15 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırının ardından dayanışma mesajları peşpeşe geldi.

İlk tepkileren biri de Türkiye'ye aitti. Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda saldırıya tepki göstererek, Viyana'nın bir barış şehri ve kültürel bir kavşak olduğunun altını çizdi, Birleşmiş Milletlerin şehir halkının yanında ve her yerde teröre karşı durduğunu belirtti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell saldırıyı kınadı.

Trump: Masum sivillere yönelik bu meşum saldırılara bir son verilmeli

Viyana'da meydana gelen terör saldırısının ardından ABD Başkanı Donald Trump, Bakan Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien'dan tepki geldi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, dualarının Viyana halkı ile olduğunu vurgulayarak, "Masum sivillere yönelik bu meşum saldırılara bir son verilmeli. ABD, radikal İslamcı teröristler de dahil olmak üzere terör saldırılarına karşı Avusturya, Fransa ve tüm Avrupa ülkelerinin yanındadır." ifadelerini kullandı.

Pompeo saldırıyı kınadı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise "ABD, Viyana'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor. Saldırıda ölen ve yaralananların ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. Polise ve ilk yardım ekiplerine desteğimizi bir kez daha dile getirirken, Avusturya halkıyla da dayanışma içinde duruyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien da yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Viyana halkına dua ediyor. Bu tarz bir nefretin ve şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Terörle mücadelelerinde Avusturya, Fransa ve tüm Avrupa'nın yanındayız." ifadelerine yer verdi.