Taksici örgütleri, sürücü meslek belgesi konusundaki yeni uygulamaya tepki gösterdi. Taksici örgütleri, söz konusu tüzüğün geri çekilmemesi durumunda, pazartesi günü İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı önünde eylem başlatılacağı uyarısında bulunuldu.

Örgütler adına yapılan ortak açıklamada, taksicilik sürücü meslek belgesi konusunda Avrupa ve Güney Kıbrıs’taki uygulamalara bakarak, uzman görüşü de alarak hazırladıkları önerileri İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na sunmalarına karşın, bu önerilerin tersi bir uygulamanın hayata geçirildiği savunuldu.

“Taksilerimizin kamu aracı niteliği göz ardı edilerek herhangi bir ülkeden çalışma izni ile gelen kişilerin hiçbir sınırlama olmaksızın ve şartlara bakılmaksızın sürücü mesleki belgesini kolayca alabilmeleri sağlanmıştır”  denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Geçmiş hükümet döneminde 2 yıllık çalışma izni ve 3 yıllık KKTC ehliyet belgesi olma şartları da bu tüzükle ortadan kaldırılmıştır. Bizlerin önerisi 2 yıl çalışma izni şartının 10 yıl olması veya tümden kaldırılmasıydı. Bu noktadan sonra bizlerin bu tüzüğü kabullenmesi mümkün değildir.”

Açıklamanın sonunda, tüzüğün  ivedi olarak Bakanlar Kurulu tarafından geri çekilmemesi durumunda pazartesi günü saat 10.00’da İçişleri Bakanlığı önünde süresiz eyleme başlatılacağı uyarısında bulunuldu.

Ortak açıklamaya Mağusa Taksiciler Birliği, Ercan Taksiciler Birliği, Lefkoşa Taksiciler Birliği, Güzelyurt- Gemikonağı ve Lefke Taksiciler Birliği ile Bafra Taksiciler Birliği imza koydu.