İskele’ye bağlı Altınova köyünde sürüş ehliyeti olmadan kullandığı araçla kaza yapıp 23 yaşındaki yeğeni Fatma Çayır’ın ölümüne sebebiyet veren 17 yaşındaki Ayşe Çakır mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.
Aleyhine soruşturma maksatlı 2 günlük tutukluluk emri alınan Ayşe Çakır şimdi ehliyetsiz araç kullanarak yeğeninin ölümüne neden olmanın büyük pişmanlığını yaşıyor.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Çaltılı, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Gürsel Erkurt’u tanık olarak dinletti.
Ayşe Çakır’ın GU 288 plakalı salon aracı ehliyeti olmadığı halde kullandığını anlatan tanık polis, zanlının kullanımındaki araçla Sınırüstü - Altınova anayolunun 2 ve 3’üncü kilometreleri arasında, Altınova’ya doğru seyrettiği sırada aracın direksiyon hâkimiyetinin kaybolmasıyla yolun solundan çıkıp 2 takla atarak durduğunu söyledi.
Erkurt, aracın arka kısmında bulunan 17 yaşındaki Sevgi Çayır’ın ve zanlı Ayşe Çakır’ın kazada hafif yaralandığını belirtti. 
Ön koltukta oturan Fatma Çayır’ın araçtan savrularak başından ağır yaralandığını kaydeden polis çavuşu, Sevgi Çayır ve Ayşe Çakır’ın ilk yardım tedavisinin ardından taburcu edildiklerini bildirdi.
Ağır yaralı vaziyette önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Fatma Çayır’ın daha sonra Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Gürsel Erkurt, Çayır’ın saat 14.30 sıralarında yaşamını yitirdiğini kaydetti.
Kaza ile ilgili alınması gereken ifadeler olduğuna vurgu yapan tanık polis, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Hücreye konulmadı”

Savcı Yardımcısı Hasan Çaltılı’nın bir sorusu üzerine tahkikat çavuşu, zanlının hücrede tutulmadığını bir velisi ile birlikte bir odada kaldığını anlattı.
Ayşe Çakır’ın savunmasını üstlenen Avukat Öner Şerifoğlu, müvekkili aleyhine istenen tutukluluk talebine itirazda bulundu ve serbest kalması durumunda tanıklara etki etmeyeceğini ve bu nedenle de uygun bir teminatla serbest bırakılmasını istedi.
Polis Çavuşu Gürsel Erkurt ise bazı bilgilere göre Fatma Çayır’ın kazada aracın altında sıkıştığını ve kaza yerine gelen vatandaşlar tarafından aracın altından çıkarıldığının öğrenildiğini, bunun da araştırmasını yapmaları gerektiğini belirtti. 
Huzurundaki olgu, şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit, 17 yaşındaki zanlı Ayşe Çakır’ın 2 gün poliste tutuklu kalmasına ancak hücreye de konulmamasına karar verdi.

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS